Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Фондация Ген. Протогеров благотворително реновира спортна зала

21.06.2022

Фондация Ген. Протогеров благотворително реновира спортна залаПоредната си благородна акция успя да осъществи екипът на великотърновската Фондация „Ген. Протогеров“. Доброволците реновираха изцяло тренировъчната зала на спортния клуб по таекуондо в Горна Оряховица и изградиха рехабилитационна зала в съседно помещение. Там са поставени необходими уреди за възстановяване и масажна маса. Вече има назначен рехабилитатор, който изпълнява лечебна физкултура, лечебни масажи, стечинг, кинезотейпинг и изследване обема на движение в ставите на мускулния дисбаланс. Съблекалните и санитарния възел в залата също са отремонтирани със средства по проекта.

Нужен е и уред за раздвижване тялото на пациента, известен като „Клетка на РОШЕ”. Неговата стойност е 3000евро. Председателят на фондацията Георги Радев призовава всеки, който желае и има възможност да помогне, да се свърже с екипа на „ Ген. Протогеров“ и да съдейства за осигуряването на това съоръжение.

„Искаме да помогнем на деца от социално слаби семейства, които нямат възможност да си плащат тренировките или имат двигателни проблеми и са им нужни някои от изброените физиотерапии. Фондацията ще поеме техните разходи за дейностите в клуба“- каза за Общинско радио Велико Търново Георги Радев.

Проектът е на стойност 15 хил.лв. и се финансира с помощта на благотворителния базар „NATO Charity Bazar” в лицето на националния представител за България Йорданка Петева. Базарът се организира ежегодно, а събраните средства се предоставят на фондации, които представят проектите си за благотворителност.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova