Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Общински съветник в Г. Оряховица дарява възнагражденията си за благотворителност

28.09.2021

Общински съветник в Г. Оряховица дарява възнагражденията си за благотворителностВИКТОР АЗМАНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Мотивът за това е настоящото съотношение на политическите сили в местния парламент, което, по думите му, не позволява предприемането на достатъчно положителни промени. Бизнесменът бе избран за поста в листата на коалиция „Алтернативата на гражданите”, която бе трета по вот на последните местни избори, и излъчи четирима общински съветници.

Азманов дарява цялото получено до този момент възнаграждение като член на Горнооряховския парламент за благотворителната дейност на комитета „Свети Мина” към храма „Св. Три Светители” в железничарския град.

Мястото му в Общинския съвет ще заеме следващият в листата – Трифон Димитров.

В разпространено чрез медиите обръщение Азманов уточнява, че ще бъде по-полезен на жителите на Горна Оряховица чрез бизнеса и контактите си.

„В изминалите две години от работата на Общински съвет – Горна Оряховица, в чийто състав вие – гражданите и гласоподаватели, отредихте „Алтернативата на гражданите“ да ви представлява с четирима общински съветници, мнозинството, съставено от партиите на статуквото и застоя, управляващи общината от 1991 г. насам, не изпълни нито едно свое обещание, въпреки възможността да приеме необходимите решения. Ако искаме Горна Оряховица да стане жив и динамичен общински център, растящ, развиващ се, предпочитан за живеене и работа, трябва да излезем от капсулата, която ни е обгърнала, и максимално да ограничим зависимостите, които ни задушават“, твърди той.

Бизнесменът допълва, че той и екипът му осъзнават възможността да пресекат негативната тенденция в развитието на общността и смята заедно да продължат в тази посока. Твърди, че недобре функциониращият местен парламент не му позволява да разгърне потенциала си и ще разчита на колегите от „Алтернативата на гражданите“ да продължат борбата отвътре.

„Една от най-важните ни задачи е да осигурим среда за дългосрочни инвестиции. Същевременно немаловажно е и максимално бързото и ефективно облекчаване на бизнеса и гражданите от излишната тежест на административните услуги, предоставяни от местните органи. Не бива да се пропуска и другият изключително важен фактор за нашето развитие, а именно необходимостта от качествено и модерно образование, адекватна на настоящата реалност образователна система на общинско ниво и подготовка на качествени кадри. Повишавайки жизнения стандарт на всички жители на общината чрез силна икономика, по естествен път ще можем възходящо да удовлетворяваме потребностите в социалната сфера, в културния и спортен живот, а така също и по отношение на чистата и зелена околна среда. Ще осигурим възможности за финансиране в здравеопазването, което ще доведе до подобряване на условията за грижа към болните и на труда на здравните работници, както и на техните възнаграждения“, акцентира Азманов.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova