Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

150 социално слаби с топъл обяд и патронажна грижа в Харманли

31.10.2019

150 социално слаби с топъл обяд и патронажна грижа в ХарманлиОбщина Харманли ще продължи да предоставя топъл обяд на 150 социално слаби в целия регион и през следващата година, съобщават от кметството.

Съвместно с Агенция за социално подпомагане, общината продължава и програмите „Личен и Социален асистент“ и „Домашен помощник“. В най-скоро време ще отвори врати и Дневният център за деца и младежи с увреждания. Социалната услуга ще се предоставя с капацитет 30 места за дневна грижа и 60 за консултативна грижа за представителите на целевата група деца и младежи с увреждания и техните семейства. Центърът ще осигури целодневни, полудневни и почасови услуги в специализирана среда. Става въпрос за информиране и консултиране, дневна грижа, терапия и рехабилитация, обучение за придобиване на умения, подкрепа за придобиване на трудови умения и други, според индивидуалните потребности на потребителите.

Предвижда се извършване на подбор и наемане на специалисти, имащи различен профил на компетентност. Съставът на персонала ще включва ръководител, социални работници, педагози, психолози, трудотерапевт, рехабилитатор, логопед, медицинска сестра, детегледачи, шофьор и хигиенист.

През октомври общината стартира проекта „Партонажна грижа“, който вече предоставя социална услуга за лица с увреждания на възраст над 18 г., възрастни хора над 65 години, такива с валидно експертно решение на ТЕЛК или с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравна грижа, както и хора претърпели оперативна интервенция и след хоспитализация. Те ще могат да получат социална, здравна и психологическа подкрепа у дома в зависимост от своята индивидуална потребност. 65 души ще се възползват от 10 домашни помощници и 2 медицински сестри в домовете си, за да им помагат да се справят в ежедневните грижи. С цел предоставяне на качествени, интегрирани, мобилни, здравно-социални услуги е закупен нов автомобил, с който се осигурява достъп на нуждаещите се лица, живеещи в отдалечени населени места в община Харманли, където рискът от лошо качество на живот и институционализация е по-висок.обяд и патронажна грижа в Харманли.

Източник: https://haskovo.info
Снимка: https://haskovo.info

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova