Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дариха интерактивен магичен под на хасковски дневен център

15.06.2022

Дариха интерактивен магичен под на хасковски дневен центърДневният център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково разполага с интерактивен магичен под, съобщават от общината.

Това е уникален образователен инструмент. Изображението, показано на пода, създава виртуален „интерактивен под“, на който децата от предучилищна и училищна възраст могат да изживяват невероятни приключения, от физически игри и забавления до познавателно образование във всички области на знанието.

Вълшебният килим като интерактивен инструмент за прожектиране дава широк спектър от възможности за използването му в различни пространства и области. Става сливане на забавление, образование и рехабилитация във всички дидактически, терапевтични и социални области.

Интерактивният под е инструмент за ефективна рехабилитация. Представените игри коригират, стимулират изкривеното възприятие, подобряват двигателните функции, въвеждат соматогнозия (ориентация по диаграма на тялото) и ориентация в пространството, както и дават възможност за регулиране на емоциите и изразяването им. Използването на интерактивната система насърчава детето да действа независимо и да побеждава различни нива на трудност.

Интерактивният под е поредно дарение от Национален фонд „Св. Никола“ в София след няколкократни такива за децата от Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково, проведени по различни поводи – Коледа, Великден, Първи юни и други. Стойността на дарението е в размер на 10 920 лв.

Източник: https://haskovo.info
Снимка: https://haskovo.info

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova