Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Изгоря къщата на дядо Тодор, изграждана 3 поколения

Автор: milostiv.org | 23.07.2018

Изгоря къщата на дядо Тодор, изграждана 3 поколения Дядо Тодор е от Хасково. На 71 години е и с 92 % увреждания. До 1-юни, Денят на детето, пенсионерският му живот протичаше, доколкото може да се каже, обичайно. В този радостен за много деца ден за него беше белязан с трагично начало в живота му, след като изгоря по-голяма част от къщата и имуществото му.

След като е оставил телевизорът включен, дядо Тодор слязъл в двора на дома си, за да полее цветята. Изминали около 20 мин. и изведнъж забелязал как от прозорците се издигат пушеци от дим. Като влязъл в къщата си, едва не припаднал от задушаването.

Уплашен от случилото се, извикал към съседите си за помощ да се обадят на Пожарната. Те вече били видяли всичко и се били обадили. Но закъснението, с което дошли пожарникарите, дало време на огъня да погълне цялото имущество на дядо Тодор. Освен закъснението пожарните били с недостатъчно количество загасителна течност, неподходящи маркучи за сериозноостта на пожара. При това трябвало да се чака по-специализирана машина да дойде от Пловдив.

Останала без покрив, изгорялата къща се пълнела с вода след всеки дъжд. Преди няколко седмици след дъждовете дядо Тодор с негов приятел изкарвали насъбралата се вода от първия етаж, която по думите му достигала до кокалчетата на глезените.
Заради пожара на дома му дядо Тодор получи „еднократна помощ при бедствия и аварии“ от АСП-Хасково. Помощта се оценява на 300 лв. Други подпомагания не е получавал. Получил е предложения от фирми да почистят и построят нов покрив за 15-20 хил. лв.

В момента дядо Тодор живее в дома на сестра си. А семейството му се е разцепило, жена му и дъщеря му живеят при родителите на жена му. Съкрушен е от случилото се, защото това е домът, граден от 3 поколения в неговия род. И сега той не знае как може да се възстанови всичко това. Неговите съседи и познати го убеждават да има надежда и да вярва, че лека-полека ще се оправи. И че ще се намерят хора, които да го подкрепят. И ние може да бъдем някои от тези хора.

Дарителска банкова сметка на дядо Тодор в Юробанк за подкрепа и възстановяване на покрива на къщата му:
IBAN: BG70 BPBI 7926 4081 2458 01
BIC: BPBIBGSF

Телефон за контакт с дядо Тодор - 0878770182.Удостоверителни документи за трагедията на дядо Тодор:

a. Бележка от РСПБЗН:
.

b. Дарителска банкова сметка:
.

c. ТЕЛК:
.

Снимка: milostiv.org

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova