Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици от „Климент Охридски“ дариха хляб на 150 човека на патронния си празник

25.11.2020

Ученици от „Климент Охридски“ дариха хляб на 150 човека на патронния си празникУченици от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ дариха тази сутрин хляб на 150 човека, ползващи услугите на Домашния социален патронаж. Това става на патронния празник на училището.

Учениците от клуб „Климент Доброволци“ и 7 В клас организираха поредица от благотворителни работилници под наслов „Замесете се с нашата кауза за раздаване на хляб на хора в нужда!“. В три дни децата се учиха да приготвят хляб като преминаваха през всички стъпки на познанието – от уроците на житото, магията на брашното, сплотяващата сила на кваса, наричането за добруване до топлината и притегателната сила на споделянето на трапезата. По време на благотворителните работилници бяха предлагани ръчно изработени картички на стойност 1 лев.

В мисията на децата се замесиха пекарна „Хрупкава коричка“ и Домашния социален патронаж на община Хасково. Децата са дали на пекарната 120 лв. от събраните пари за приготвянето на 150 хляба. Останалите средства са разпределени на три магазина в Хасково, където продавачките да раздадат хляб на нуждаещи се.

По време на Климентовите дни от 17 до 25 ноември се проведоха още изложба с рисунки на тема „Училище любимо“ и „Аз творя“, конкурс за презентации „Познатият и непознат Климент“, математически маратон в 5, 6 и 7 клас, изложба с математически модели на тема „Тела“, спортни турнири по волейбол и футбол, както и Ден на ученическото самоуправление.

25 седмокласници получиха званието Достоен ученик за отличен успех. Климентовата награда за ученик е за Инна Кънчева от 7 А клас, а отличието за учител е за Ивелина Шумакова, която е преподавател по математика и информационни технологии.

Източник: https://haskovo.info
Снимка: https://haskovo.info

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova