Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Зов за помощ: Майка на 5-годишно дете се нуждае от средства за операция

23.02.2024

Зов за помощ: Майка на 5-годишно дете се нуждае от средства за операцияНа Цветанка Иванова ѝ предстои трансплантация на бъбрек в Турция

Майка на петгодишно момченце се бори за живота си. За да оздравее, на Цветанка Иванова са ѝ необходими 100 000 лева. Предстои ѝ трансплантация на бъбрек в Турция, а донор ще е нейният съпруг.

Борбата за живот на Цветанка от видинското село Капитановци продължава вече четири години. Бъбрекът ѝ се е сраснал с черния дроб. „Вече четвърта година съм с отворена операция. След първата съм на хемодиализа – вторник, четвъртък, събота“, допълва майката.

Месеци преди да разбере, че е болна, тя и съпругът ѝ осиновяват дете. Оттогава малкото момченце споделя болката на майка си и се моли тя оздравее.

„Последният път, когато е дошъл в болницата, аз съм била в кома. Той ме е прегръщал и е казвал: „Мамо, аз много те обичам и искам да си дойдеш по-бързо!”. Този момент ме държи жива - то е толкова дългоочаквано дете и е моят лъч светлина. Професорът от Турция е вторият лъч“, казва чакащата трансплантация жена.

В Турция предстоят две операции на Цветанка. Първата е, за да се извадят и двата ѝ бъбрека, а втората - за да ѝ се направи трансплантация на нов бъбрек. Парите, необходими за двете операции, са непосилни за семейството. Досега, благодарение на дарители, жената е събрала едва 18 хиляди.

„Знам, че моето са бели кахъри, че има много по-болни хора. Ако мога, бих помогнала на всички. Пожелавам на всички да са здрави, а на този, който ми е помогнал, най-силно го прегръщам. Искам да живея за сина ми. Искам да видя още от света и да му го покажа и на него“, споделя Цветанка.

Колкото по-бързо се съберат парите, толкова са по-големи шансовете на жената да се върне към нормалния начин на живот и отново да люлее своя син на люлката в парка.

Всеки желаещ да помогне на Цветанка, може да преведе средства по следната дарителска сметка:

Банка: ОББ
IBAN: BG16UBBS80021055974950 в BGN и чужда валута
BIC: UBBSBGSF

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova