Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Българка се нуждае от спешно лечение след лекарска грешка в Канада

Автор: БТВ | 08.01.2016

Българка се нуждае от спешно лечение след лекарска грешка в КанадаБългарка се нуждае от спешно лечение след лекарска грешка в Канада. Жената е частично парализирана, състоянието й се влошава всеки ден, а единственият шанс за живот е терапия, за която са необходими още 30 хиляди долара.

Ужасът за семейството на Капка започва преди 7 години. След рутинна операция на жлъчката в Канада състоянието на жената се влошава. Едва у нас докторите успяват да й помогнат, но жената вече е с тежки, животозастрашаващи увреждания.

„Имунната ми система рухна и оттам неврологично доста пострадах, докато най-накрая се откри, че имам менингитна бактерия в мозъка, която причинява тази парализа, ние не можехме да си представим, че всичко ще спре дотук и както канадските ни лекари ни увещаваха - "Ето инвалидният стол", "ще ви дадем медицинска сестра, която да се грижи за вас"”, сподели Капка.

В стремежа си да се възстанови, Капка се свързва с доктор от клиника във Флорида, където й гарантират, ако не пълно, то поне частично възстановяване.

„Надяваме се за чудо - да продължа да живея, да живея по-независимо, да не зависи семейството ми от медицинската сестра за чаша вода, да не завися от инвалидната количка”
, казва младата жена.

Капка е психолог с диплома от Харвардския университет. Омъжена е и има дъщеря. С помощта на близките и приятелите си в България успява да събере 50 от необходимите 80 000 долара. След дни лечението й започва, но трябват още средства.

„От ден на ден силите й западат, западат и вече губи състояние, през ден-два ни се обажда и казва: „Днес не можах да стана, молете се само да успея да издържа до 4-ти, за да отида във Флорида”, разказа баща й.

А мечтата и на Капка, и на семейството й е само да оздравее и да се върне отново в България, за да благодари на всички, помогнали й в борбата за живот.

Ако искате да помогнете с дарение можете да го направите на сайта на благотворителната кампания.

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova