Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

17 картини на бивши и настоящи възпитаници на СУ Отец Паисий в благотворителен търг

04.06.2024

17 картини на бивши и настоящи възпитаници на СУ Отец Паисий в благотворителен търг17 картини на бивши и настоящи възпитаници и приятели на СУ "Отец Паисий" в Кърджали участват в първия по рода си благотворителен търг с тайно наддаване, който събира средства за лечение и възстановяване на нуждаещи се кърджалийци. Аукционът ще продължи до 11 юни, а информация за него може да се намери в социалните мрежи и сайта на училището. На трети и на шести юни творбите ще бъдат изложени в театъра в Кърджали, за да може повече хора да се запознаят с инициативата.
"Винаги има нужда от благотворителност. Човек, когато прави такива инициативи, се чувства добре", коментира за Радио Кърджали инициаторът Кирил Гогов, учител по история.

Той обясни, че авторите са талантливи бивши и настоящи ученици. Някои от картините са нарисувани специално за търга, а една е специална поръчка също за аукциона - колаж на Кърджали, изрисуван с кафе от Ивелина Христова, едно от известните имена в този стил рисуване.

Според регламента всеки, който пожелае, може да изпрати на посочен електронен адрес своя оферта с цена за картината, която си е харесал. Два пъти седмично ще се публикуват и достигнатите цени, за да могат купувачите да се ориентират дали и с колко да наддават. След 11 юни организаторите на търга ще се свържат със спечелилите участници, за да уточнят начина на плащане. То ще става по сметка на училищното настоятелство, от която ще се разпределят на двама или трима нуждаещи се от лечение или възстановяване. "Засега се въздържаме да афишираме имената им, защото всичко зависи от резултата, но има предвидени хора", уточни Кирил Гогов.

Надеждата на организаторите е с набирането на популярност на инициативата да расте и интересът към картините. "Смятам, че това ще се случи. Досега по мое мнение хората са някак си предпазливи, защото не сме обявявали ориентировъчни цени", смята Кирил Гогов.

Освен във фоайето на театъра в Кърджали в дните 3-ти и 6-ти юни, участващите в аукциона картини могат да бъдат разгледани и във фоайето на СУ "Отец Паисий" в Кърджали, където ще бъдат изложени до 11 юни.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova