Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Момче на 8 се нуждае от помощ за изследвания в чужбина

Автор: Милостив | 09.01.2018

Момче на 8 се нуждае от помощ за изследвания в чужбинаПреслав е на 8 години от Карлово. Момчето се е родило с високостепенна хидронефроза на десния бъбрек. След търсене на различни варианти за лечение сега е прието предложението за изследвания в университетската болница в немския град Хайлделберг, след които да се определи метод на лечението на Преслав. Цялата сума по изследвания и настанявания е 5115 евро.

След като разбират за заболяването на сина си, родителите на Преслав се обръщат за помощ първо към наши лекари в България. Следва първата операция в Пирогов, когато е на 2 месеца. Вместо подобрение след операцията се получава усложнение в отделителната му система заради задържането на урина в бъбреците. Родителите на Преслав се обръщат за помощ навънка.

2016 г., март месец, те посещават турска клиника в Истанбул. Тамошните лекари след проведените изследвания препоръчват отстраняване на бъбрека, защото почти бил атрофирал. Родителите на момчето не избързват с крайното решение, а търсят да чуят второ мнение.

Във Виена миналата година, март месец, е направена поредна консултация със специалисти във връзка със заболяването на Преслав. От Виена препоръките са да не се бърза с оперативни намеси, а само да се следи състоянието на бъбрека. Там предписват диети, като предупреждават, че е възможно бъбрекът сам да спре да функционира. Родителите на момчето не спират до тук.

В университетската болница в Хайлделберг, Германия, е последната спирка на родителите до момента. Там те са изпратили всички медицински документи и от предходните изследвания. Оттам са им поискали да се направят нови изследвания и диагностика, след които може да се определи лечение за Преслав.

До момента родителите на момчето - Христо и Красимира Минкови, са се справяли с всички сметки, дори до момента условията за живот на Преслав са достатъчно добри, за да бъде в приемливо състояние. Но родителите му вече изпитват трудности със сумата от 5115 евро за изследванията в Германия. Утешителното в случая е, че вече са събрани около 4 000 лв. А ние бихме могли да им помогнем в събирането на останалите 6 000 лв. от сумата за здравето на Преслав.

Дарителска банкова сметка за лечението на Преслав в УниКредит Банк:
IBAN: BG46UNCR70001523142033 (лв.)

Телефон за контакт с майката на Преслав - 0878533446.

Удостоверителни документи за здравословното състояние на Преслав:

1. Дарителска банкова сметка:
,

Останалите документи могат да бъдат видяни във фейсбук страницата с благотворителна кампания на Преслав.

Източник:
Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova