Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Младоженци отказаха букети, дариха парите за най-малките

19.09.2019

Младоженци отказаха букети, дариха парите за най-малките Антоанета и Радостин даряват средства от сватбата си за кампания за закупуването на медицинска апаратура – кувьози и монитори, които ще подпомогнат доотглеждането на недоносените деца до термин за клиниката по неонатология при УМБАЛ „Стоян Киркович“ ЕООД Стара Загора.

Двамата млади казанлъчани решават да предприемат важната крачка в живота си и да се врекат един на друг, и да започнат своя съвместен живот с добра кауза.

Благотворителната инициатива, която става все по-популярна сред младите, достигна и до семейство Димитрови в Казанлък. Антоанета и Радостин Димитрови казват заветното „Да“ на 17 август, и решават вместо да получават букети от своите гости, то те да дарят сумата отделена за цветя за благотворителна кампания.

„Бях видяла и други двойки, които са събирали пари за някаква инициатива вместо да им подаряват букети на сватбата, инстинктивно го реших и Радостин се съгласи.“

„В момента няма къде да ги съхраняваме тези цветя, които ще ни ги подарят, а и те след една седмица ще изсъхнат и решихме, че е по-добре тези пари да отидат за някой, който има нужда“ сподели Антоанета.

Младоженците подготвят специална кутия, в която събират парите от свидетелите на любовта им. Всички гости се отзовават на искането на младата двойка и така те успяват да съберат сумата от 420 лева. Някои от гостите все пак носят празнични букети за съпрузите, но също се включват в инициативата на семейство Димитрови и пускат пари в специалната кутия.

Със събраните пари до момента ще бъдат закупени дифузери за неонатологичното отделение на Университетската болница в Стара Загора.

Кампанията за закупуването на медицинска апаратура – кувьози и монитори продължава и очаква своите нови добродетели.

Източник: https://www.kazanlak.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova