Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарения от котленско бяха предоставени в село Каравелово

03.10.2022

Дарения от котленско бяха предоставени в село КаравеловоБус с дарения от първа необходимост потегли вчера от Котел за село Каравелово. След призив на Община Котел за помощ към пострадалите села, първи в кампанията за набиране на дарения се включиха жителите на село Медвен. Въпреки, че селото е едно от най-малобройните по население селища в общината, двадесет и трима негови жители дариха 17 кашона с храни и консумативи от първа необходимост за бедстващото село. Десетки жители на Котел също се включиха в кампанията кой с каквото може.

След като буса беше натоварен, шофьорът от БКС- Котел, придружен от служители на Община Котел пристигнаха в събирателния пункт в Каравелово. Така даренията изпратени от котленци и медвенци с големи сърца пристигнаха и бяха предадени на длъжностни лица, които на свой ред ще разпределят даренията сред пострадалото население.

И вчера в Каравелово почистването на пострадали от бедствието къщи продължаваше. Доброволци участваха в разчистването на образувалите се купища от наноси и тиня, а гледката беше покъртителна.

В тази връзка, кампанията на Община Котел в помощ на пострадалите от наводненията в карловско продължава. Желаещите могат да дарят продукти и стоки от първа необходимост за хората като: легени, кофи, мопове, почистващи препарати, работещи електроуреди и трайни хранителни продукти. Даренията могат да се предават всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа в сградата на Дневен център за стари хора, на адрес: гр. Котел, ул. „Проф. Павлов” № 8 или на кметовете на кметства в общината.

Източник: https://darik.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova