Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарения от котленско бяха предоставени в село Каравелово

03.10.2022

Дарения от котленско бяха предоставени в село КаравеловоБус с дарения от първа необходимост потегли вчера от Котел за село Каравелово. След призив на Община Котел за помощ към пострадалите села, първи в кампанията за набиране на дарения се включиха жителите на село Медвен. Въпреки, че селото е едно от най-малобройните по население селища в общината, двадесет и трима негови жители дариха 17 кашона с храни и консумативи от първа необходимост за бедстващото село. Десетки жители на Котел също се включиха в кампанията кой с каквото може.

След като буса беше натоварен, шофьорът от БКС- Котел, придружен от служители на Община Котел пристигнаха в събирателния пункт в Каравелово. Така даренията изпратени от котленци и медвенци с големи сърца пристигнаха и бяха предадени на длъжностни лица, които на свой ред ще разпределят даренията сред пострадалото население.

И вчера в Каравелово почистването на пострадали от бедствието къщи продължаваше. Доброволци участваха в разчистването на образувалите се купища от наноси и тиня, а гледката беше покъртителна.

В тази връзка, кампанията на Община Котел в помощ на пострадалите от наводненията в карловско продължава. Желаещите могат да дарят продукти и стоки от първа необходимост за хората като: легени, кофи, мопове, почистващи препарати, работещи електроуреди и трайни хранителни продукти. Даренията могат да се предават всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа в сградата на Дневен център за стари хора, на адрес: гр. Котел, ул. „Проф. Павлов” № 8 или на кметовете на кметства в общината.

Източник: https://darik.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova