Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Капачки за бъдеще дариха транспортен кувьоз на болницата в Кюстендил

07.06.2023

Капачки за бъдеще дариха транспортен кувьоз на болницата в КюстендилОт Капачки за бъдеще дарениха транспортен кувиъоз на неонатологичното отделение в болницата в Кюстендил.Дарението направи Лазар Радков в присъствието на д-р Светлана Ризова началник на неонаталогичното отделение в болницата в Кюстендил и д-р Александър Величков директор на МБАЛ .

„Дарението, което правим в Кюстендил -транспортен кувьоз е за недоносени бебета които имат нужда от специализирана медицинска, грижа за транспортирането до София където по-подходяща апаратура и на по-високо ниво неонаталогия. В Кюстендил има страхотни лекари ,с които сме в добра комуникация и те одобриха този транспортен кувьоз. Това е 23-ят по ред транспортен кувьоз, който даряваме в град. Помогнали сме на още 14 болници с медицинска апартура, дарили сме 4 неонаталогични линейки на четири места в страната.Преди месец в Кюстендил направихме дарение, с което осигурихме първия, автоматичен, дефибрилатор на стадиона .Хората там са обучени как той да бъде използван.“каза основателят на „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков.

Той посочи, че хората от Клуб за бъдеще -Кюстендил са едни от най-сериозните и активни в страната, никой не е направил толкова кампании за такъв кратък период от време в т.ч. кръводаряване ,събиране на капачки и акции с деца.

Директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков благодари на дарителите ,направили нещо много важно за най-малките пациенти, защото транспортният кувьоз е важен за бебетата в критично състояние, които трябва бъдат транспортирани.

„Дарението е много важно ,защото осигурява комфортен транспорт .Новородените са със специфични нужди при тяхното транспортиране ,за да бъдат закарани в стабилно състояние.Имаме стационарни кувьози от висок клас. Новото дарение е на 100% необходимо, то е оборудвано с кислород и сензори за влажност. От началото на 2023 са родени около 90 бебета“каза д-р Светлана Ризова началник на неонаталогичното отделение .

Източник: https://darik.bg
Снимка: https://darik.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova