Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Фондация "Нашите недоносени деца" дари кувьоз на Отделението по неонатология в Ловеч

01.04.2019

Фондация "Нашите недоносени деца" дари кувьоз на Отделението по неонатология в ЛовечФондация "Нашите недоносени деца" дари нов кувьоз на Отделението по неонатология в гр. Ловеч. Кувьозът е на стойност 12 882 лв.

Кувьозът е последния от поредицата дарения, които направихме в рамките на тази седмица. Напомняме, че през изминалите няколко дни дарихме кувьози в Бургас и в Сливен. На официалното дарение присъстваха Соня Сотирова и Маргарита Габровска от фондация "Нашите недоносени деца", които осигуриха средствата за закупуване на апаратурата. Дарението бе прието от д-р Станчева, завеждащ на отделението в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД. Малко след като кувьозът пристигна в ловешкото отделение, той веднага влезе в употреба за недоносено бебенце с тегло 1600 грама, транспортирано от болницата в Троян.

Аналогично на предните два и този кувьоз е оборудван освен със сензори за температура и влажност, които позволяват поддържането на комфортна среда на недоносените бебета, и с поставка, която позволява бебето да бъде позиционирано в различни положения, с цел да се избегне рефлуксът, който е често срещан при недоносените.

През 2018г. в отделениято са родени 44 недоносени деца, което прави близо 16% от общия брой на родените годишно. В същото време средният процент недоносеност за България е 10%.

Дарението беше реализирано в рамките на дарителската програма на Фондацията. Ние сме в непрекъснат контакт с неонатологичните отделения в страната и поддържаме актуална база данни за техните нужди. Това не променя виждането ни, че апаратурата няма да реши системните проблеми в здравеопазването, както и че болниците не следва да се оборудват от дарителски кампании. Правим го, защото искаме да сме от помощ, но и с ясното съзнание, че ни предстои още много работа на съвсем различно ниво от дарителството. Благодарим на всички наши партньори и приятели за подкрепата, и доверието към нашата работа.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova