Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

13-годишен спасител на възрастен мъж получи икона от митрополит Гавриил

04.12.2020

13-годишен спасител на възрастен мъж получи икона от митрополит ГавриилИкона на Свети Николай Чудотворец е сред наградите, които Ловчанският митрополит Гавриил връчи днес на 13-годишния ученик от Природоматематическата гимназия Николай Борисов. Преди няколко дни момчето помогна да бъде спасен животът на възрастен мъж. Седмокласникът мечтае да стане дипломат.

13-годишният Николай Борисов разказа за постъпката си: „Връщах се от урока ми по пияно, виждам един човек – възрастен, как пада на тротоара и си разцепва главата. Аз се притичах…“.

Заедно със седмокласника помощ оказва и непозната жена: „Помогнахме му да стане. Дадох кърпички да му попием кръвта. Аз се обадих на 112, изчакахме линейката.“.

Постъпката на седмокласника впечатлила и ловчанския митрополит Гавриил, който днес го посрещна в приемната си: „Ние се възхитихме от това, че има и такива млади хора, достойни, които са готови да се притекат, за да помогнат на един съвсем непознат човек. Ако не е била тяхната помощ, този човек най-вероятно е нямало да издържи, нямало е да остане жив. Желаем да има повече такива младежи, защото от тях ще станат достойни хора и граждани.“.

13-годишнитя Николай каза, че е щастлив от постъпката си и мечтае да стане дипломат: „Да представям България. Ние сме накърнявани, като една много бедна страна и мисля, че трябва българите да се представяме чрез нещо добро.“.

Момчето призова сегашните политици: „Да не мислят за своето, а да мислят за доброто на гражданите.“.

Бащата Стефан Борисов има основание да се гордее със сина си Николай: „Винаги сме го възпитавали да бъде човек и след това всичко останало. Надявам се да е за пример на останалите и все по-често деца като него и възрастни хора да откликват, да помагат.“.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova