Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Семейство от Ловеч се бори за живота на сина си

20.08.2020

Семейство от Ловеч се бори за живота на сина сиНики е на 8 години и е от Ловеч. Живее с родителите си и по-голямата си сестра. Обича да играе, обича да се смее и винаги разпитва за всичко, защото казва, живота бил много интересен.

Преди две години обаче, в навечерието на първия му първи учебен ден, животът, който Ники толкова харесва, го повежда по нов път - много по-труден от този на останалите първокласници.

„Започнахме първо с лека, до умерена температура, болки в областта на шията и схващане на врата”, разказва Сергей Цандев - бащата на Ники.

Родителите му го водят на лекар, а той назначава изследвания. Следват още консултации и още изследвания. Правят биопсия и Ники получава диагноза. Сарком на Юинг - злокачествен тумор на меките тъкани. „Той почти не можеше да ходи и го носехме на ръце. Саркома беше агресирал и беше блокирал всички нервни окончания”, казва майката на Ники - Венета Цандева.

„Стана вял, анемичен.Обясниха ни, че болестта е рядка, но в последните години все повече деца се появяват с нея. След като притисне костния мозък, започва да атакува по пътя на меките тъкани - бял дроб, абсолютно навсякъде може да се появи”, споделя бащата на Ники.

Шест месеца след първите симптоми и след като вече се сдобива с диагноза, Ники започва лечение в Пловдив. Следват две операции за премахване на тумора от областта на шията, продължителна химиотерапия, а след нея и лъчетерапия в Германия. В края на миналата година идва добрата новина - Ники е в период на ремисия. Контролен преглед през април обаче, установява рецидив. Днес, след трета операция и още химиотерапия, момченцето отново е в ремисия.

Предвид обаче силно агресивното заболяване и дългото лечение, той трябва да премине и през трансплантация на костен мозък, за да има трайна ремисия.

Да се намери място за трансплантация в условията на световна пандемия, се оказало поредното предизвикателство за семейството от Ловеч. Днес обаче, вече имат оферта. От клиника в Словения, на стойност 180 000 евро.

Сумата от 360 000 лева е изключително голяма за семейството, в което Венета не работи, за да се грижи за детето си, а Сергей е педагогически съветник. Но не се отчайват. В целия град са поставени кутии за Ники.

„Той знае че е болен. Знае,че води борба с рака, ние не сме скрили от него по никакъв начин”, казва майката на Ники.

„Намира някакви сили, не знам откъде. Неприятно му е - при всяко влизане, всеки следващ курс, но стиска зъби и после отново става весел. Със страхотен дух е”, разказва баща му.


Сметка
IBAN: BG74UNCR70001523377821
BIC: UNCRBGSF
Уникредит Булбанк АД
Титуляр: Николай Сергеев Цандев

Телефон за връзка
0895 469 920 - Венета Цандева /майка на Ники/

Facebook група
"Заедно за Ники - по-лесно е!" - благотворителен базар

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova