Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца се борят за живота на любимата си учителка

Автор: novanews.novatv.bg | 02.12.2015

Деца се борят за живота на любимата си учителка Най-голямото училище в Асеновград се бори да спаси живота на любимата си учителка. Любомила Ангелова е болна от левкемия и единственото ѝ спасение е костно-мозъчна трансплантация в чужбина.

Децата от гимназията, които се опитват да съберат огромната сума за животоспасяващата операция, извършиха истински подвиг – превърнаха инициативата си в социална кауза за целия Асеновград.

„Животът е прекрасен. Не искам да оставям децата в училище и моите деца. Искам да съм с тях”, заявява учителката по английски Любомила Ангелова.

Точно на Великден безобидна на пръв поглед настинка праща Люси в болница, където чува страшната диагноза - левкемия. И животът ѝ се преобръща.

„Спомням си, че се прегърнахме със съпруга ми и дъщеря ми и си поплакахме. Това беше първото нещо, което се случи. След това две-три седмици бях като в безтегловност. Просто не знаех къде се намирам, но слава Богу събираш сили и продължаваш напред”, разказва учителката.

Първоначалното ѝ отчаяние скоро отстъпва пред желанието ѝ за живот. За Люси следват няколко химеотерапии, които не дават резултат, но разбира, че има надежда. Тя обаче има прекалено висока цена 168 000 евро за трансплантация на костен мозък в Германия. Вече е намерен и подходящ донор.

„Всъщност казват, че това е единственото спасение да се направи такава костно-мозъчна трансплантация”, обясни Любомила Ангелова.

До момента тя е събрала повече от половината сума. Остават още 120 000 лева.

„Не, няма как да ги имаме. Надяваме се с подкрепата, която хората не спират да ни оказват, да ги съберем, защото трансплантацията е единственият шанс мама да се върне към нормалния си начин на живот”, заявява Теодора Ангелова.

Освен че е майка на две деца- едното вече пораснало на 24-години, а другото на 9-години в трети клас, Люси е и любимата учителка по английски език на учениците в Професионалната гимназия „Цар Иван Асен Втори“ в Асеновград. Там преподава от 23-години. Но заради заболяването е принудена да прекъсне работа. Децата в гимназията са в шок и болезнено преживяват раздялата с нея.

Учениците са тези, които връщат надеждата ѝ. Непрекъснато събират пари чрез различни благотворителни инициативи. В целия град са поставили и кутии за дарения.

Ако искате да помогнете, може да го направите, като изпратите есемес на номер 17777 с текст DMS LUSI.

Източник: http://novanews.novatv.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova