Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Жена иска да благодари на непознат, помогнал й в тежък момент

26.01.2021

Жена иска да благодари на непознат, помогнал й в тежък моментПисмото на жената обикаля социалните мрежи
Едно писмо от жена, изгубила любимия си, обикаля социалните мрежи. На 13-ти януари композиторът и пианист, бивш директор на филхармонията - Явор Димитров, губи живота си. Съпругата му Мариана попада в ситуация, в която един непознат човек й помага в най-трудния момент в живота й. И тя търси днес този мъж. Ние ще й помогнем да го намери, разказвайки историята й.

Семейството преболедува COVID-19 през декември. Явор Димитров развива двустранна бронхитпневмония, след което е приет в болница. Преди коледните празници той е изписан в добро здравословно състояние.

„На 13 януари той за първи път излезе от вкъщи. Отиде до другото ни жилище. След обяд му се обадих да го чуя. Не звучеше добре, каза, че го боли дроба и сърцето. Отидох към мястото, за да го прибера вкъщи. Когато бях на минути от него, той ми се обади за последно. Помолих го да се държи, само да отключи вратата. Това беше последното, което му казах. Чух как пада и си отива”, разказва Мариана.

Тя звъни на Бърза помощ. Докато чака медиците, опитва сама да разбие вратата, но не успява. Затова решава да изтича на улицата и да потърси помощ. Там Мариана среща своя „ангел”, както самата го нарича, тъй като не знае неговото име.

„Той моментално се втурва да ми помогне. Разби вратата и заедно влязохме в апартамента. Той не загуби нито секунда, започна сърдечен масаж, аз обдишвах. Мъжът не изгуби кураж, дори когато аз самата загубих надежда. Не се отказваше”, разказа Мариана.

Въпреки, че съпругът й не се връща към живота, тя никога няма да забрави човекът, който не я е оставил в най-тежкият момент от живота й. От ефира на NOVA Мариана изказа своята благодарност към него.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova