Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да се пристрастиш да помагаш в беда

05.08.2020

Да се пристрастиш да помагаш в бедаСемейство Бояна и Милан Иванови помагат на нуждаещи се и болни хора от началото на пандемията от коронавирус. „Само за хора с големи сърца“ се нарича страницата им във Фейсбук, където последователите им наближават 9 хиляди.

Решението да започнат да помагат било спонтанно. Бояна е от Плевен. Едно от посещенията при възрастната й баба съвпаднало с пика на пандемията, когато все още от София се излизаше с декларация. Тогава напазарували на бабата, а Милан предложил да помагат по този начин и на възрастни съседи в блока им в столичния квартал „Люлин“.

„Имаме няколко баби, които са ни много любими. Особено баба Милка, която е на 90 години, тя е нашата късметлийска баба. Направихме един скромен пазар за 5 човека и го разнесохме. Хората бяха много щастливи, приеха го радостно, с изненада, не очакваха“, разказва Бояна в предаването "Нощен хоризонт".

Споделили доброто в социалните мрежи и хвърлили ръкавицата и към други желаещи да се включат. „По време на пандемията не работехме, имахме свободно време и предложихме на всички – който иска, може да напазарува. Определихме среща на един голям хипермаркет на паркинга. Най-интересното е, че около 20-на човека дойдоха, наши приятели се отзоваха също“, спомня си Милан.

„Пристрастихме се към цялото това нещо, то много порасна“, дава си сметка Бояна Иванова.

Нуждаещи се има много. Сред тях има и млади семейства, останали без препитание заради пандемията. Бояна и Милан помогнали на семейство, в което родителите не се били хранили няколко дни, за да има какво да ядат децата им.

„Самотни майки, много дори самотни бащи, което за мен беше чудно в самото начало, възрастни хора с много ниски пенсийки“, описва профила на хората в нужда Бояна.

„Електроуреди, мебели, дрехи, обувки, инвалидни колички – всички тези неща са ни предоставени от хора, които вече не ги ползват и те са непотребни за тях. Благодарение на групата, когато направим публикация“, поясни още тя.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova