Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младежите, скачали за Богоявленския кръст в Момчиловци, дариха средства

28.01.2019

Младежите, скачали за Богоявленския кръст в Момчиловци, дариха средства Младежите, скачали за Богоявленския кръст в Момчиловци, дариха 1455 лв. за оборудване на противопожарния автомобил, който бе дарен от МВР преди дни на селото. Идеята е местното кметство да разполага с него и при нужда да се използва, до пристигането на огнеборците от Смолян.

През последните три години, няколко семейства загубиха домовете си, след пожари в Момчиловци. Коледарчетата от селото пък помагат на едно от пострадалите от последните пожари семейства с 408.40 лв. Това съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. „Верни на себе си и добрите си сърца, момчиловските деца и тази година дариха събраните на християнските празници средства за благородни каузи.

С благодарност към всички, включили се в дарителската акция за пострадалите при пожар семейства Костадинови и Трампаджиеви, отчитаме наближаващия край на кампанията“, коментира Суркова. Кметът на с. Соколовци Катя Люнчева, предоставила събраните в селото 125 лв. за ремонт на опожарената къща. Подобна акция се провежда и в с. Широка лъка под надслов "Християни помагат на християни", като средствата от нея ще бъдат дарени на пострадалите през м. март т. г. Сумата в дарителската сметка с днешна дата е 14 338, 87 лв. Отделно от това са събрани и предадени на пострадалите още почти 14 000 лв., в които и даренията на учениците от 4-ти клас на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Момчиловци - 202 лв., и на останалите дечица от местното училище - около 50 лв., както и на организаторите на Благотворителния концерт и базар от Езиковата гимназия "Иван Вазов" в Смолян - 2 230 лв., за възстановяване на изгорялата къща. „Днес, пред комисия ще отворим последните дарителски кутии в Момчиловци, а сумата ще внеса в дарителската сметка. Събраните до момента близо 28 000 лв. са достатъчни за ремонта на третия етаж на къщата, която вече има нов покрив и дограма“, добави Суркова.

Източник: http://www.rodopinews.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova