Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Руска художничка от Мусина прави търг за картини в помощ на бягащите от войната

18.03.2022

Руска художничка от Мусина прави търг за картини в помощ на бягащите от войнатаРУСКИНЯТА ОЛГА РИБАКОВА, КОЯТО ОТ БЛИЗО 10 ГОДИНИ ЖИВЕЕ В ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО МУСИНА, СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „ИЗКУСТВО ЗА БЕЖАНЦИ“, чиято мисия е да се събират средства за украинските мигранти. Чужденката има няколко изложби на свои картини в България и решава чрез произведенията си да помогне на бягащите от войната. Присъединява се във Фейсбук групата „Русскоговорящие художники в Болгарии“, в която се провеждат онлайн търгове на творби. До момента е предоставила за каузата над 20 артикула, а началната тръжна цена на всеки от тях е минимум 15 евро.

Олга е от Екатеринбург и преди да се премести у нас, работела като журналист и редактор на вестник. Емигрирала от родината си заедно със своя съпруг, като няколко години избирали къде точно да се установят. Пробвали да живеят в Индия, Тайланд, Чехия, Италия и други европейски страни. Случайно дошли в България и попаднали в Мусина. Селото предизвикало любов от пръв поглед в сърцата на съпрузите и така, без много да се колебаят, си купили къща в него.

В имота Оля се отдава на своето хоби – рисуването, и създава десетки картини. Част от тях украсяват кметството в малкото населено място.

Една от картините в аукциона
Рускинята рисува предимно пейзажи, които носят пролетно настроение.

Макар родината й да е страна в разразилата се война в Украйна, чужденката категорично се обявява против сраженията. Убедена е, че в Русия има информационно затъмнение за реалните действия на армията, и се надява сънародниците й възможно най-скоро да разберат истината.

Олга е създателка на руски клуб в Мусина и чрез него успява да увлече в мисията за подкрепа на бежанците още много чужденци и местни хора в селото. Една от дамите, включила се в апела за помощ, умилила художничката с жест.

„Семейството на баба Данка, която е на 91 години, се свърза с мен и ме помоли да предам в Координационния център за бежанци изплетени от нея вълнени чорапи, за да не замръзнат краката на мигрантите в тази студена пролет“, посочва рускинята.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova