Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Национален конкурс за рисунка „Рождество Христово“

Автор: Нина Климукова | 22.11.2020

Национален конкурс за рисунка „Рождество Христово“Национален конкурс за рисунка „Рождество Христово“ oбявяват храм „Св. София” и ателие – галерия „Арт Муза“ с благословението на отците от столичния храм „Св. София”.

Конкурсът е за рисунка на тема „Рождество Христово“ и се обявява за четвърта поредна година. Наближава вторият по значимост християнски празник. Нека се подготвим за него с рисунки, които да представят християнската същност на голямото събитие. Размерът на рисунките и материалите за изпълнение са по избор. Могат да участват деца от 3 до 19 години и възрастни над 19 г. с до две рисунки, картини, икони в съответните възрастови групи:
1. От 4 до 6 години.
2. От I до IV клас.
3. От V до VII клас.
4. От VIII до XII клас.
5. Над 19 г.

Рисунките да се изпращат до 15.12.20 на имейл: konkursrojdestvo20@abv.bg и на фейсбук страница: конкурс Рождество Христово. Да се напишат в лично съобщение трите имена, възраст на автора, име на рисунката, техника и размери, адрес – пощенски и електронен, име на школата или ръководителя, ако има такива. Всички рисунки ще бъдат качени на фейсбук страницата на конкурса и на галерия „Арт Муза“.

Поради настъпилата ситуация конкурсът ще се проведе преимуществено онлайн. Най-добрите рисунки ще бъдат показани за представителни изложби в храм „Св. София”, галерия „Арт Муза“ и в сградата на община „Средец”, София.
Избраните участници за изложбите ще бъдат уведомени с имейл или съобщение във фейсбук и трябва да изпратят рисунките до 20.12.20 на адрес: София, 1000, ул. “11 август“ 23, галерия „Арт Муза“ (Николинка Климукова) и на Еконт, офис „Раковска“ 79.

Наградите ще се връчат в/или пред храм „Св. София” след света Литургия на 25.12.2020 и/или ще се изпратят по Еконт.
Всички участници ще получат грамота за участие, а които са се потрудили усърдно за изработка на хубава рисунка за Божия слава, ще получат диплом за успешно представяне в конкурса. Ще има и малки наградки-изненадки. Диплом ще получат и ръководителите на школи. Неполучените лично грамоти и дипломи ще се изпратят по Еконт след Нова година за сметка на участниците.

Моля, желаещите да получат грамота, да го заявят и да посочат адрес за изпращане. Избрана част от творбите, подбрани за изложбите, остават за организаторите на конкурса.
Конкурсът ще се проведе на два етапа:
1. Изпращане на рисунките на фейсбукстраница: конкурс Рождество Христово или на имейл: konkursrojdestvo20@abv.bg до 15 декември 2020г.
2. Избор на рисунки за изложбите до 15 декември и обявяване на резултатите.
2. Изпращане до 20 декември 2020 г. на адрес: София, ул. „11 август“ 23, галерия „Арт Муза“ или Еконт, офис „Раковска“ 79, Николинка Климукова, на избраните рисунки за участие в изложбите.

Нина Климукова: 0877544662
фейсбук страница: конкурс Рождество Христово
Facebook: галерия Арт Муза
Email: konkursrojdestvo20@abv.bg

Източник: https://www.facebook.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova