Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци в Несебър поставиха аптечка в денонощен магазин

28.02.2020

Доброволци в Несебър поставиха аптечка в денонощен магазинЛипсата на денонощна аптека през зимата принуждава хората в Несебър да пътуват до Бургас или до Поморие в търсене на лекарства… дори през нощта. Затова група доброволци решиха да направят кутия за взаимопомощ с най-необходимото.

Сряда вечерта била една от най-тежките в живота на Десислава Георгиева. При битов инцидент пострадал съпругът й .„Мъжът ми си изгори ръката с вряла вода, станаха мазоли, пришки, мехури. Звъннах на личната лекарка и тя ми каза кои медикаменти да използвам. Обаче в моята лична аптечка ги нямах.Тогава се сетих за поста на Николай Николов и му писах във ФБ, той ми каза наличните медикаменти и се оказа, че точно тези, които тя ми каза, ги има налични.Отидох в магазина, взех си медикаментите, третирахме раната и днес трябва да ги върна обратно в аптечката”, разказва Десислава Георгиева от Несебър.

Принципът на използването на медикаментите от аптечката, която е поставена от дни в денонощния магазин в Несебър, е: взимаш без да плащаш и връщаш същия препарат при първа възможност. Идеята дошла, след като Николай на гърба си изпитал народната мъдрост „неволята учи”.

„Една вечер с моята приятелка обикаляхме цяла нощ да търсим хапчета, нямаше аптека и от там дойде идеята да направим нещо. Допитахме се до фармацевт кои лекарства можем да сложим без рецепта,- които няма да навредят на колегите в денонощния магазин и на нас. И така събрахме лекарствата, описахме ги, купихме ги, заредихме аптечката”, казва Николай Николаев, от „Шофьори Несебър”.

Наемателят на магазин на улицата, свързваща Стария и Новия Несебър, приел да съхранява аптечката, не се поколебал за миг да се включи в инициативата за взаимопомощ.

„И тъй като е добра инициативата, тъй като нямаме в Несебър денонощна аптека, решихме да се съгласим”, казва Георги Хасърджиев, наемател на магазина.

А екипът на групата в социалната мрежа обмисля да постави още една аптечка за взаимопомощ в другия квартал на града.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova