Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

На благотворителна изложба в памет на млад мъж събират средства за обновяване на спортно игрище в Първомайци

04.10.2021

На благотворителна изложба в памет на млад мъж събират средства за обновяване на спортно игрище в ПървомайциСумата, необходима за реализиране на каузата, е около 35 000 лв.

ДА СБЪДНАТ ЕДНО ОТ ГОЛЕМИТЕ ЖЕЛАНИЯ НА ПОЧИНАЛ 27-ГОДИШЕН МЪЖ, СЕ ЗАЕХА РОДНИНИ, ПРИЯТЕЛИ И БЛАГОДЕТЕЛИ В ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Михаил Михайлов бил устремен да допринесе за обновяването на баскетболното игрище към Основно училище „Елин Пелин“ в Първомайци, но починал неочаквано, оставяйки доброволческата инициатива недовършена. Почти година по-късно след неговата кончина учреденото в негова памет сдружение „От сърца за сърца“ продължава каузата му.

Художниците Камелия Венкова, Веселин Симеонов, Георги Симеонов и Димитър Начев предоставят свои творби, които ще бъдат подредени в изложба. Експозицията ще е под надслов „Заедно към една мечта – за Мишо“. Всички събрани средства от продажби на картини ще бъдат използвани за възстановяването на спортното игрище. Събитието е насрочено за 9 октомври от 14:00 часа в пиано бара срещу Районния съд в Горна Оряховица.

Михаил искал да даде втори живот на спортния терен, за да може локацията да стане притегателно място за активности на деца и млади хора, които да се откъснат от телефоните и компютрите. Неговата майка работи като учител по физическо възпитание в школото и това допринесло за избора му да вложи усилия за реновирането точно на тази площадка.

ПРИЖИВЕ С НЕГОВИ ПРИЯТЕЛИ ДАЛИ ОСНОВАТА НА ИНИЦИАТИВАТА, КАТО ЗА ЕДИН ДЕН РАЗЧИСТИЛИ ОТ БОКЛУЦИ И ОТ ИЗБУЯЛА РАСТИТЕЛНОСТ мястото, поставили нови табла и разчертали игрището.

Приблизителната сума, която е необходима за ремонтните дейности, е в размер на около 35 000 лв. Семейството и познатите на Мишо не разполагат с такива средства, затова апелират към всеки, който може да допринесе за каузата, да го направи чрез покупка на картина или дарение по банковата сметка: Банка ДСК, IBAN: BG42STSA93000027889550, титуляр: Даниела Павлова Михайлова.

Събирането на средствата започна през април 2021 г., когато близките струват 6 месеца от смъртта на младия мъж.

„Благодарим за дарените средства до този момент. Благодарим на всеки, който намери причина да ни повярва и видя смисъл в каузата ни. Продължаваме, защото си струва да изпълниш мечта, която обединява“, споделят инициаторите на акцията.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova