Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

На благотворителна изложба в памет на млад мъж събират средства за обновяване на спортно игрище в Първомайци

04.10.2021

На благотворителна изложба в памет на млад мъж събират средства за обновяване на спортно игрище в ПървомайциСумата, необходима за реализиране на каузата, е около 35 000 лв.

ДА СБЪДНАТ ЕДНО ОТ ГОЛЕМИТЕ ЖЕЛАНИЯ НА ПОЧИНАЛ 27-ГОДИШЕН МЪЖ, СЕ ЗАЕХА РОДНИНИ, ПРИЯТЕЛИ И БЛАГОДЕТЕЛИ В ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Михаил Михайлов бил устремен да допринесе за обновяването на баскетболното игрище към Основно училище „Елин Пелин“ в Първомайци, но починал неочаквано, оставяйки доброволческата инициатива недовършена. Почти година по-късно след неговата кончина учреденото в негова памет сдружение „От сърца за сърца“ продължава каузата му.

Художниците Камелия Венкова, Веселин Симеонов, Георги Симеонов и Димитър Начев предоставят свои творби, които ще бъдат подредени в изложба. Експозицията ще е под надслов „Заедно към една мечта – за Мишо“. Всички събрани средства от продажби на картини ще бъдат използвани за възстановяването на спортното игрище. Събитието е насрочено за 9 октомври от 14:00 часа в пиано бара срещу Районния съд в Горна Оряховица.

Михаил искал да даде втори живот на спортния терен, за да може локацията да стане притегателно място за активности на деца и млади хора, които да се откъснат от телефоните и компютрите. Неговата майка работи като учител по физическо възпитание в школото и това допринесло за избора му да вложи усилия за реновирането точно на тази площадка.

ПРИЖИВЕ С НЕГОВИ ПРИЯТЕЛИ ДАЛИ ОСНОВАТА НА ИНИЦИАТИВАТА, КАТО ЗА ЕДИН ДЕН РАЗЧИСТИЛИ ОТ БОКЛУЦИ И ОТ ИЗБУЯЛА РАСТИТЕЛНОСТ мястото, поставили нови табла и разчертали игрището.

Приблизителната сума, която е необходима за ремонтните дейности, е в размер на около 35 000 лв. Семейството и познатите на Мишо не разполагат с такива средства, затова апелират към всеки, който може да допринесе за каузата, да го направи чрез покупка на картина или дарение по банковата сметка: Банка ДСК, IBAN: BG42STSA93000027889550, титуляр: Даниела Павлова Михайлова.

Събирането на средствата започна през април 2021 г., когато близките струват 6 месеца от смъртта на младия мъж.

„Благодарим за дарените средства до този момент. Благодарим на всеки, който намери причина да ни повярва и видя смисъл в каузата ни. Продължаваме, защото си струва да изпълниш мечта, която обединява“, споделят инициаторите на акцията.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova