Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Павел баня се обединява в благотворителна кампания за лечението на дете

15.10.2021

Павел баня се обединява в благотворителна кампания за лечението на детеТази неделя (17 октомври) в Павел баня ще се проведат редица благотворителни събития, с които жителите на курортния град ще се включат в кампанията за събиране на средства за 5-годишния Станислав Дончев.
Наскоро историята на малкото момче, страдащо от Детска церебрална парализа, придоби изключителна популярност не само в региона, но и в цялата страна.

Необходимата сума за лечение е 40 000 лева, благодарение на която Стаско, както всички го наричат, да се подложи на операция в турския град Истанбул, където да му бъде поставен ботокс в десния крак, а впоследствие да бъде изработена и специална шина.

Графикът на деня стартира в 10:30 часа, когато именно ще се състои откриване на футболния турнир на новата спортна площадка в Градския парк, а от 11:00 часа ще стартира и първата футболна среща.

В 12:00 часа на обед пък предстои откриване на благотворителен базар за стоки, където всички желаещи могат да предоставят своите излишни дрехи, обувки, домашни потреби и други, а участие ще вземат и деца до 4 клас от Павел баня, които собственоръчно ще изработят картички за продажба.

В 14:00 часа на Лятната сцена отново на площада в града Фолклорния танцов ансамбъл „Детелини“ ще проведа своя открита репетиция, с която също ще се включат в кампанията за Станислав.

Час по-късно – от 15:00 часа ще бъде открит и втория благотворителен базар, който ще бъде кулинарен щанд с разнообразни предложения.

Организаторите уверяват, че ще бъдат положени всички усилия действащите противоепидемични мерки да бъдат спазени.

На множество точки около спортното съоръжение и на площада ще бъдат поставени пунктове за събиране на средства. Очаква се до момента на започване на деня събраната сума по сметката на семейство Дончеви вече да надхвърли 20 000 лева – половината от необходимото.

Идната сряда от 17:30 до 18:30 на площад „Севтополис“ в Казанлък фолклорни музиканти от града на розите и региона също се събират в помощ на Стаско. Те ще свирят на центъра обединени с една мисия, а около тях ще бъдат поставени и няколко кутии за събиране на средства.

ДАННИ ЗА ДАРЕНИЕ:

УниКредит Булбанк

BG73UNCR70001524563567

BIC: UNCRBGSF

Ваня Георгиева Дончева

PayPal: bybyily@gmail.com

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova