Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Оздравял от тежко заболяване мъж помага на болен младеж

21.08.2018

Оздравял от тежко заболяване мъж помага на болен младеж Преди време 26-годишният Павлин Маринов от Павликени научава, че страда от онкологично заболяване, към което впоследствие се прибавя и автоимунното заболяване миастения гравис. След като претърпява операция и последвало лечение, сега младият мъж вече е по-добре и продължава да се възстановява.

За да запълни времето си един ден той решава да се захване с изработката на макети на възрожденски къщи. Решението му не е случайно, тъй като Павел е завършил строителен техникум във Велико Търново и познава архитектурата и строителството. Освен това той има висше образование и по специалността Експлоатация на флота и на пристанищата от русенския университет.

Макетите на възрожденските къщи, Павел изработва от подръчни материали: дърво, камък, борови шишарки. А от скоро експериментира и със съвременни строителни материали. Направата на една къща отнема различно време, според нейната сложност и според здравословното му състояние в момента. Когато се чувства добре и е енергичен и работоспособен, той завършва макета за около месец.

Досега Павел вече е направил седем макета, които е показал за пръв път на подредената изложба за празника на родното му село Стамболово, Павликенско. Тогава му хрумва и идеята да продава макетите си, а парите да дава за благотворителна кауза, за спасяване на друг човешки живот - този на неговия съгражданин от Павликени, Йордан Петров, който също страда от тежко заболяване Лимфом на Ходжкин. „Реших да помогна на Данчо, защото лично аз съм изпитал това, през което той минава сега. Знам какво е да се бориш за живота си и да имаш нужда от подкрепа, когато събираш средства за лечението си. Но дори и да не беше така, аз смятам, че не е нужно лично да си преживял едно подобно тежко заболяване, за да решиш да помогнеш на човек, нуждаещ се”, твърди Павел.

Цените на макетите му са символични, от 30 до 50 лв. и се продават онлайн. С тези пари той едва успява да си избие разходите заматериалите. Не смее обаче да ги направи по-скъпи, защото все пак не е професионалист, а и хората не могат да си позволят да отделят кой знае колко средства за подобни цели, пък било то и с благотворителна насоченост.

Източник: https://www.monitor.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova