Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Жена подари 10 терапии с барокамера на 38-годишна майка

02.01.2018

Жена подари 10 терапии с барокамера на 38-годишна майка Наскоро Петя претърпява тежка операция. Отварят я уж заради смъкнат бъбрек и с цел да го повдигнат (манипулацията се нарича нефропексия). По време на интервенцията обаче хирурзите откриват куп опасни сраствания. Заради тях се налага около половината бъбрек да бъде отстранен. Манипулацията е невъзможна с щадящите лапароскопски методи, само външният разрез на пациентката е около 20 см, отделно са правени и вътрешни.

След операцията Петя е предупредена, че има риск от инфекции на раната, да внимава. Друга опасност идва от върлуващите в момента вируси – заболяванията се прекарват много по-трудно при отслабнал имунитет след толкова тежка и стресираща за организма интервенция.

В този труден момент Лилия подава ръка на Петя, като й позволява да направи 10 терапии в барокамерата безплатно. Регенериращият ефект на кислорода прави вълшебство. В началото 38-годишната жена едва ходи, не може да измине и кратко разстояние без почивка, страда от силни болки. Сега отново е пъргава и подвижна, а болките – съвсем поносими. Усеща как раните й зарастват бързо.

„Възхитена съм от ефекта на барокамерата, но още повече – от жеста, който ми бе подарен в подходящия момент и ми даде шанс за успешно възстановяване, казва Георгиева. С Лили се познаваме отдавна, тя знае, че доходите ни не са високи и без приятелската й подкрепа нямаше да мога да си позволя кислородната терапия – с всички рискове от това. Особено в момент, когато харча много повече за медицински услуги, за лекарства. Нямам думи да изразя благодарността си! Пожелавам й от сърце доброто да се върне стократно към нея и семейството й!“.

Най-положителното в тази история е, че благородният жест е не само за Петя. В средата на декември Лилия Кондева обяви, че подарява по 10 безплатни процедури в барокамерата на всеки, който се нуждае от тази терапия, за времето от 15 декември до 15 януари.

Източник: http://pazardjik.marica.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova