Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Радостта и скръбта в живота на едно момиче с ДЦП, което търси подкрепа за рехабилитация

Автор: Милостив | 25.04.2019

Радостта и скръбта в живота на едно момиче с ДЦП, което търси подкрепа за рехабилитацияСилната и борбена за живот Руми от Пазарджик, която познаваме, момичето с ДЦП, наскоро навърши 25 г. През тези години до момента тя имаше много трудни моменти, но тя преживя и не малко мигове на радост и успех в живота си.

Миналата година Руми завърши и своето висше образование – „Социални дейности“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, време, изпълнено с много трудности при придвижване и пътуване от родния й град до университета в Пловдив, изкачване и слизане по стълбища, лошо отношение към нея от някои нейни състуденти заради състоянието й, разходите, които ѝ струваше университета, също и усилията, които костват на човек в нейното положение да следва. И въпреки това тя при благоприятни обстоятелства ще продължи своето образование.

Пак по това време след два апела за Руми бяха събрани близо 1500 лв. за поддържаща и специализирана рехабилитация. Сумата не е голяма, но за Руми е много. Сумата беше разделена на 932, както бе събрана от дарения след един от призивите, и 715 лв. по същия начин - от друг призив. 1-та част Руми изразходва за поддържаща рехабилитация в Пазарджик, при д-р Несторов (кинезитерапевт), за да поддържа своето състояние, да не се повреди повече походката й и да не се задълбочи спазмичното състояние на мускулатурата й.

Другата част – 715 лв., все още се пази, защото тя е определена за специализираната рехабилитация в Павел Баня в клиниката по рехабилитация „Д-р Гечеви“. След недостига на средства и време за събирането им миналата година, както и отпадане на подготвената оферта за лечение там, на Руми се отваря нова възможност сега да отиде на ефективната рехабилитация в Павел Баня, където тамошното лечение се отразява най-благоприятно на спазмичността на мускулите й. Офертата й за 10-дневен престой е 2020 лв., с покриване на всички нужди по престоя.

За разлика от обикновените процедури по рехабилитация в програмата на клиниката в Павел Баня Руми ще премине през редица електролечебни процедури като: галваничен прав ток, импулсни токове с ниска честота, диадинамични токове, средно честотни интерферентни токове, ултра звук – фонофореза, магнитно импулсно поле. Кинезитерапевтични процедури като: мануален лечебен масаж, лечебна физкултура, ЛФК-индивидуална, мануална терапия, акопонктура и акопресура, топло и лечебни процедури, термо соли, компресори с луга, подводна гимнастика. От тези процедури спазмите в мускулатурата на момичето се отпускат и тя подобрява състоянието си.

Преди 3 месеца Руми започна работа в Дневен център за възрастни хора с увреждания в Пазарджик. Това е първата й работа, тя е и в обхвата на специалността й. Руми е помощник-трудотерапевт. Тя освен че подпомага работата на колегите си, тя помага и на потребителите с храненето им, чете им книги. Въпреки намалените си физически способности Руми се справя много добре, заради което печели любовта и привързаността им.

И за да продължи да се учи и да бъде полезна за хората от центъра, които я обичат и които ѝ се доверяват и разчитат на нея, Руми трябва да се чувства двигателно устойчива, да може да се движи по-свободно и самостоятелно. Затова я подкрепяме да продължи оздравяващите я рехабилитационни процедури в клиниката "Д-р Гечеви" в Павел Баня.

IBAN: BG74UBBS80021045296340
BIC: UBBS BGSF

Телефон за връзка с Руми - 0897780023 (отговаря майка й)

Предишни апели за Руми - тук, тук

Най-нови удостоверителни документи (предишните са в 1-я от горните два апела):

1. Проформа-фактура:
.

2. Епикриза:
, .

3. Оферта:
, .


Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova