Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Кампанията в подкрепа на Веселина Ачева от Пазарджик се преустановява

08.05.2018

Кампанията в подкрепа на Веселина Ачева от Пазарджик се преустановява22-годишната Веселина Ачева от Черногорово, за която пуснахме публикация по-рано през деня, може да се грижи сама за бебето си, според становището на социални работници и експерти от „Закрила на детето“.

Ачева се е обърнала към в. "Пазарджишка Марица" с молба да публикуват от нейно име зов за помощ. Разказала, че е родила момиченце на 24 април, но не разполага нито с дрехи, нито с храна, нито с нужните за едно бебе вещи(предишната публикация).

Случаят с Веселина и бебето стана повод за висока критичност спрямо нас. Затова решихме да прекратим кампанията в нейна подкрепа и да поднесем извиненията си към онези, които са се почувствали измамени и излъгани. А онези, които желаят все пак да ѝ помогнат по молбата й, могат да се свържат с нея чрез фейсбук профила й.

За Веселина се знае още, че служители на „Закрила на детето“ са провели разговори с нея и мъжа, който казва, че е баща на детето. Предложено ѝ е било да бъде настанена в КСУ с дъщеря си, докато момиченцето укрепне, а майката се възстанови след раждането, но Веселина като майка категорично е отказала. Желае да си гледа бебето вкъщи.

В дома й социалните са преценили, че има достатъчно дрешки и вещи за малкото. Веселина е приела социални работници да я посещават в дома й, за да насочват правилно грижите й за момиченцето.

Източник: https://pazardjik.marica.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova