Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Нова надежда за Руми!

Автор: Милостив | 21.06.2020

Нова надежда за Руми!Руми вече е позната, писали сме за нея няколко пъти. За хората, които не я познават, ще кажем, че тя е на 26 г. от гр. Пазарджик и страда от ДЦП. Момичето не се е предало и въпреки заболяването успява да завърши висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“ със специалност „Социални дейности“.
В стремежа да се подобри качеството на живот и да се минимизират затрудненията при ходене Руми е подложена на 20 операции и много рехабилитации. В резултат на това тя започва да върви с чужда помощ и да прави по няколко крачки сама.

За съжаление този дълъг труд бе помрачен от една нещастна случка през март тази година в родния град на Руми. На слизане от тролейбус тя стъпва накриво и капачката на левия й крак излиза. От това последва 45-дневен период на обездвижване. Руми не се предава и надеждата в нея, че един ден ще стъпва и ще се движи нормално, продължава да живее.

След покана, среща, разговори и изследвания в болница „Сердика“, Руми получи оферта за 3-месечно лечение по нов метод с „Локомат“, чрез който е висока надеждността тя не просто да възвърне състоянието на движението си отпреди инцидента с тролея, но и да го подобри така, че да започне да си ходи сама, без чужда помощ. Целта на предвиденото лечение е с помощта на медицинския робот на Руми да ѝ бъдат предавани в мозъка правилни импулси за движение и по този начин да изгради собствен модел на движение.

Да помогнем на Руми да се яви на така необходимото й лечение и да ѝ дадем шанс да започне един по-добър и приемлив живот, в който тя няма да се налага да ползва чужда помощ, за да се придвижва. Цялото ѝ лечение с Локомата в болница „Сердика“ струва почти 17 774 лв. Към момента има събрани около 1 700 лв. За останалите 16 000 и малко лева може да се помогне на следната дарителска сметка (в ОББ) на Руми:

IBAN: BG74UBBS80021045296340
BIC: UBBS BGSF
Титуляр: Румяна Тодорова Георгиева
Телефон за връзка с Руми - 0897780023

Актуална оферта за лечението й:
, .

Последен апел за Руми с кликове към по-предишните апели в Милостив - тук.

Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova