Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

За лечението на малката Ния ученици и учители от Спортното училище в Пазарджик събраха над 700 лева

08.03.2024

За лечението на малката Ния ученици и учители от Спортното училище в Пазарджик събраха над 700 леваМесец март в Спортното училище започна с благотворителна инициатива. На първи март учениците от прогимназиален етап изработиха мартеници, които продаваха с цел да се съберат средства за малката Ния. Момиченцето се нуждае от скъпо лечение в чужбина, което е непосилно за родителите. Съпричастни с болката на това дете ученици и учители от Спортното училище се включиха активно в кампанията. Инициативата продължи и днес – на празника на жената учителките подготвиха кулинарен базар, средствата от който също са за лечението на Ния. Идеята е заедно с доброто дело децата от Спортното училище да имат и ден, в който да консумират прясно приготвена домашна храна.

Така от двете инициатива до днес са събрани 720 лева. Към тази сума ще бъдат прибавени и даренията от специално поставената във фоайето на училището кутия, както и лични дарения от учителския колектив.

Всеки човек заслужава да сбъдне мечтите си и да намери щастието си, така обосноваха своята ангажираност към благотворителната инициатива младите спортисти. Това е пример, който младите спортисти дават и с който трябва да се гордеем, коментираха от ръководството на Спортното училище. А днес на този хубав празник всички пожелаваме на малката Ния да оздравее и да има своите щастливи мигове и празнични дни, казват инициаторите на жеста.

Благотворителните базари се превърнаха в традиция за Спортното училище. Вече няколко години със събраните средства от Коледните базари се подпомагат деца в нужда. Тази година за Коледа от базара бяха събрани средства, с които бяха направени големи дарения на Центровете за настаняване на деца от семеен тип в Пазарджик, Брацигово и Лесичово. Бяха закупени перални машини, дрехи и обувки за децата, книги, учебници и учебни пособия.

Източник: https://zname.info
Снимка: https://zname.info

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova