Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Месец на благотворителността в ДГ Калина Малина - Пазарджик

30.12.2022

Месец на благотворителността в ДГ Калина Малина - ПазарджикДеца, родители, служители на ДГ „Калина Малина“, приятели и партньори участваха в редица инициативи, посветени на благотворителни каузи през целия месец декември.

На 12.12.2022 г. деца хор от четвъртите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ с музикален ръководител Благовеста Кулина участваха в откриването на благотворителния концерт „С любов за Наско“, който се проведе в ДКТ „Константин Величков“. Концертът, организиран от Община Пазарджик под патронажа на кмета г-н Тодор Попов е част от кампанията за набиране на средства за лечението на 4-годишния Атанас Вътев в чужбина.

Няколко дни по-късно, мотивирани от каузата „Деца в подкрепа на деца“, възпитаниците на III ПГ „Буратино“ в ДГ „Калина Малина“ с много желание и любов изработиха над 50 коледни картички. Те бяха предоставени за благотворителния коледен базар, организиран от КСУДС (Комплекс за социални услуги за деца и семейства) – гр. Пазарджик. Директорът на комплекса, г-жа Гергана Спасова лично благодари на децата и им връчи свидетелство за дарител.

На 19 декември деца от четвъртите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ участваха в откриването на благотворителния базар „Коледни мечти“, организиран от Община Пазарджик. „Калина Малина“ беше символичен домакин на базара, открит от кмета Тодор Попов. Всички общински ДГ и подготвителните групи към училищата се включиха в инициативата с красиви сувенири, а средствата от базара са в подкрепа на Наско.

Ден по-късно в ДГ „Калина Малина“ беше открит традиционният Коледен благотворителен базар. В двете сгради на детската градина бяха подредени красиви сувенири, изработени от деца, родители и служители.

Ръководството на ДГ „Калина Малина“ отправя искрена благодарност към хората, които приеха присърце каузите в подкрепа на Наско и на семейството на 4-годишния Спасимир Трифонов, чийто дом изгоря при пожар в края на месец ноември. И двете деца са възпитаници на детското заведение.

За лечението на Наско от кутиите за дарения в ДГ „Калина Малина“ и от базара са събрани общо 6385 лв., а на семейство Трифонови са дарени 3090 лв., събрани от благотворителния базар.

Източник: https://www.telemedia.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova