Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Месец на благотворителността в ДГ Калина Малина - Пазарджик

30.12.2022

Месец на благотворителността в ДГ Калина Малина - ПазарджикДеца, родители, служители на ДГ „Калина Малина“, приятели и партньори участваха в редица инициативи, посветени на благотворителни каузи през целия месец декември.

На 12.12.2022 г. деца хор от четвъртите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ с музикален ръководител Благовеста Кулина участваха в откриването на благотворителния концерт „С любов за Наско“, който се проведе в ДКТ „Константин Величков“. Концертът, организиран от Община Пазарджик под патронажа на кмета г-н Тодор Попов е част от кампанията за набиране на средства за лечението на 4-годишния Атанас Вътев в чужбина.

Няколко дни по-късно, мотивирани от каузата „Деца в подкрепа на деца“, възпитаниците на III ПГ „Буратино“ в ДГ „Калина Малина“ с много желание и любов изработиха над 50 коледни картички. Те бяха предоставени за благотворителния коледен базар, организиран от КСУДС (Комплекс за социални услуги за деца и семейства) – гр. Пазарджик. Директорът на комплекса, г-жа Гергана Спасова лично благодари на децата и им връчи свидетелство за дарител.

На 19 декември деца от четвъртите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ участваха в откриването на благотворителния базар „Коледни мечти“, организиран от Община Пазарджик. „Калина Малина“ беше символичен домакин на базара, открит от кмета Тодор Попов. Всички общински ДГ и подготвителните групи към училищата се включиха в инициативата с красиви сувенири, а средствата от базара са в подкрепа на Наско.

Ден по-късно в ДГ „Калина Малина“ беше открит традиционният Коледен благотворителен базар. В двете сгради на детската градина бяха подредени красиви сувенири, изработени от деца, родители и служители.

Ръководството на ДГ „Калина Малина“ отправя искрена благодарност към хората, които приеха присърце каузите в подкрепа на Наско и на семейството на 4-годишния Спасимир Трифонов, чийто дом изгоря при пожар в края на месец ноември. И двете деца са възпитаници на детското заведение.

За лечението на Наско от кутиите за дарения в ДГ „Калина Малина“ и от базара са събрани общо 6385 лв., а на семейство Трифонови са дарени 3090 лв., събрани от благотворителния базар.

Източник: https://www.telemedia.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova