Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарители от Пазарджишко даряват кръвна плазма

27.11.2020

Дарители от Пазарджишко даряват кръвна плазмаПървите желаещи от Панагюрище и региона да дарят реконвалесцентна плазма и по този начин да помогнат за лечението на пациенти с COVID-19, вече го направиха в Националния център по трансфузионна хематология в София и Районния център в Пловдив. По този повод екипът на МБАЛ „Уни Хоспитал“ благодари на всички отзовали се и специално на служителите на Районно управление на МВР в Панагюрище. С включването си в благородната инициатива те са подпомогнали нуждаещи се пациенти на лечебното заведение.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите за дарители на реконвалесцентна плазма COVID-19, посочени от Националния център по кръводаряване. Дарителите трябва да са на възраст между 18 и 65 години и да са с положителен резултат от ПСР тест. Друго важно условие е да са изминали не по-малко от 40 дни след потвърдения тест. В момента на кръводаряване кандидатите трябва да се чувстват здрави и състоянието им не налага прием на медикаменти.

Желаещите да дарят реконвалесцентна плазма COVID–19 следва да отговарят и на общите изисквания за кръводарител. В близост до област Пазарджик кървна плазма може да се дарява в Пловдив, и София.

За максимално удобство и спестяване на време е необходима предварителна консултация и записване. Преди дни началникът на Кръвния център в Пазарджик д-р Ваня Стоева уточни, че дарената реконвалесцентна плазма в Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив ще бъде използвана за болни от нашия регион.

Ако сте бил заразенис с Ковид-19 и искате дарите кръвна плазма можете да го направите в Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив,който се намира на бул. България № 234Б. Телефонът за контакти и записвания е 00359 885319 290.

Повече информация за Националния център по трансфузионна хематология можете да намерите на интернет адрес Национален център по трансфузионна хематология (ncth.bg)

Направете вашето добро дело! Дарете плазма и спасете трима болни!

Източник: https://telemedia.bg
Снимка: https://telemedia.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova