Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

20 души дариха кръв в кампанията Усмихни сърце

19.10.2023

20 души дариха кръв в кампанията Усмихни сърце20 са доброволните кръводарители, които за 5 дни дариха кръв за кампанията „Усмихни сърце“, съобщават от МБАЛ – Пазарджик след края на акцията.

В понеделник сутрин първа да дари кръв дойде Марияна Колунчева. Тя обясни, че е вуйна на едно от момчетата, на които е посветена кръводарителската акция.

„Нека бъдем добри, да помагаме на хората, да даваме добър пример! Както казва Едмънд Бърк: „За да победи злото, е нужно само едно – добрите хора да не правят нищо!”, сподели Марияна Колунчева, която дарява кръв за втори път. Стоил Янакиев, който подкрепи кампанията, дари кръв за четвърти път.

21-годишният Преслав Йорданов не е познавал нито Георги Арнаудов, нито Ангел Здравков, в памет на които е инициативата, но смята, че в подобни акции трябва да участват повече кръводарители.

„Дарявам кръв за трети път. Знам, че кръводаряването е полезно и за мен самия, а най-доброто е, че така ще съм от полза на някой, който се нуждае от кръвопреливане. Трябва да се научим да даряваме кръв и да знаят хората, че това не е нещо вредно за тяхното здраве. Смятам, че младите хора имаме по-добра кръв и ние трябва да сме основните дарители. На всеки от нас може да му е нужно кръвопреливане, затова нека мислим за другите, преди да изпаднем в подобна ситуация“, заяви Преслав.

Димитър Лазаров също се присъедини към кампанията „Усмихни сърце“ .

„Дарявам кръв за девети път. Искам да даряваме кръв, за да помагаме. За съжаление, на Ангел му изтече кръвта и ние не можахме да го спасим. Съжалявам много, че нямахме възможност да дарим кръв за него. Отнет му беше дори този шанс да оцелее. Ангел беше много слънчево момче. Много хубаво дете. Просто не мога още да проумея това, което му се случи“, призна Димитър Лазаров. Той дарява почти всяка година и не се страхува да го прави. „Важното е някой да бъде спасен с нашата кръв“, каза още Димитър.

Източник: https://www.zdrave.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova