Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици и учители от НУ Васил Друмев в Пазарджик събраха средства за лечението на Вики

29.10.2022

Ученици и учители от НУ Васил Друмев в Пазарджик събраха средства за лечението на ВикиДен на доброто, вярата, надеждата и приятелството! В календара на Начално училище „Васил Друмев“ днешният 28 октомври е такъв ден! Човек чувства себе си цял, когато помага, когато дарява, когато осмисля! Ние, преподавателите, учим нашите ученици и на това! Защото благотворителността се възпитава от ранна детска възрасг и е част от процеса на изграждане на личността!

Кампанията „Заедно за Вики“ инициирана от класните ръководители и изцяло подкрепена от учениците и техните семейства прерасна в днешния специален ден! Виктория Петрова е от Пазарджик, съпруга и майка на две прекрасни момичета, възпитаници на Начално училище „Васил Друмев“-Ивана и Микаела. Семейството се нуждае от финансова подкрепа за осигуряване на скъпоструващо онколечение в Турция.
Какво се случи днес?

По инициатива на Ученическия съвет на училището, в който участват представители на всички класове, всички ученици от 3 „б“ клас, с класен ръководител г-жа Антоанета Василева, заедно с представители на УС изписаха огромно сърце в двора на училището и заедно изрекоха най-красивата детска молитва, „Дядо Господи, прости ми….“ на Иван Вазов. С мисъл за доброто, надеждата и с вяра!
От ръцете на децата, водени от Микаела, по-малката дъщеря на Виктория Павлова, която е ученичка в 3 „б“ клас и нейните приятели, в небето полетя бял гълъб. В знак на съпричастност, вяра, надежда и предстоящи по-добри дни за всички!
Съпричастни с инициативата бяха всички ученици и преподаватели в училището, които през целия ден са с червени сърца на реверите си.

Събраните средства в размер на 2 632.34 лева бяха дарени от директора на НУ „Васил Друмев“ г-жа Илиана Чалъкова на бащата Спас Павлов, който също беше в училището. Той получи и специален подарък-250 рисунки от всички деца в училището с посланието, подчинено на днешния ден-вяра и надежда!

Днес Начално училище „Васил Друмев“ е обич!
С благодарност към всички, които имат големи сърца!

Източник: https://pa1-media.bg
Снимка: https://pa1-media.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova