Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Единадесетокласници от Икономиката - Пазарджик, върнаха чанта с крупна сума на собственичката им

08.11.2023

Единадесетокласници от Икономиката - Пазарджик, върнаха чанта с крупна сума на собственичката имДвама единайсетокласници от ПГИМ намериха чанта с крупна сума от пари и я върнаха на собственика. ПГИМ ще ги награди с грамота за доблестната постъпка, съобщиха от училището.

Васил Араланов от 11.А клас и Димитър Тричков от 11.Б клас на 31 октомври вечерта намират чанта с пари на кръстовището на булевардите „Георги Бенковски „ и „Христо Ботев“ . Те са с техен приятел от друго училище. От торбата изпада и телефон. Момчетата без колебание отварят телефона и тъй като няма парола звънят на последния набран номер. Оказва се, че това е дъщерята на пострадалата. Става дума за жена – земеделски производител от близко село, която има сергия на градския пазар в центъра на Пазарджик.

В чантата освен пари е имало пликче с дебитна карта с листче с паролата към нея. В картата е имало също голяма сума от преведени пари от държавна субсидия. Торбата, по думите на жената, е изпаднала от семейния бус на прибиране към дома същия ден. Парите, телефона, дебитната карта са предадени на собственичката.

Днес тя лично дойде в училище за да благодари на Васко и Димитър. На срещата с нашия директор г-жа Таня Благова, жената разказа за добрата постъпка на момчетата. ПГИМ ще връчи грамоти за доблестна постъпка на единайсетокласниците. „Възхитена съм от това, че при нас има толкова добри деца. Въпреки, че ние обучаваме нашите ученици, възпитанието за честност и почтеност е от семейството.“, коментира директорът Таня Благова, която днес разговаря с родителите на Васко и Димитър. „Момчета гордеем се с вас!“ – каза Таня Благова.

Източник: https://pzdnes.com
Снимка: https://pzdnes.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova