Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Лекар от Пазарджик се нуждае от средства в битката с коварно заболяване

14.07.2023

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Лекар от Пазарджик се нуждае от средства в битката с коварно заболяванеТой е помогнал на хиляди хора, а сега се бори за собствения си живот. Доктор от Пазарджик, който години наред е бил всеотдаен към пациентите си, сега Балмир Бахатра се нуждае от помощ. Той се бори с коварно заболяване, като единствения му шанс е животоспасяваща операция в Турция, но сумата се оказва непосилна за семейството му.

„Обичам работата си, един ден не ме е мързяло или пък да ме ядосва някой пациент. Когато ме ядоса, казвам му един виц и му минава и на него, и на мен. Моите пациенти винаги излизат с усмивка от кабинета ми”, разказва Бахатрасе.

Той доскоро е бил на първа линия и е спасявал човешки животи. Като общопрактикуващ лекар е отговарял за здравето на 1700 пациенти. Днес е на легло, защото трудно може да се движи. Животът му се преобръща внезапно един ден, докато се прибира от тежко дежурство. Този ден поставя спирачка и на 22-годишната му лекарска практика.

Следват редица прегледи, изследвания, посещения в няколко болници в Пазарджик, Пловдив и София, докато накрая чува страшната диагноза - нехочкинови лимфом. Подлага се на химиотерапии и състоянието му се подобрява, но за година и половина, след това отново се влошава.

Доктор Балбир Бхатра е индиец по произход. От 45 години живее в България. Освен съпруг, той е баща и дядо на две прекрасни внучета. Скоро очаква и трето. Неотлъчно до него е съпругата му - фелдшер, с която цял живот са работили в един лекарски кабинет. Сега единственото му спасение се оказа животоспасяваща операция в Турция.

„Сега вече предстои трансплантацията на стволовите клетки. Миналата година май месец като го закарахме с линейката след три такива ходения той се въздигна. Започна да се храни, наддаде килограмите. Всичко много добре”, споделя съпругата му Пепа Бахатра.

Лекарите в клиниката в Истанбул дават надежда, открили са и негов донор. Сумата от 120 хиляди лева обаче се оказва непосилна за семейството. До момента са събрани около 50 хил. лв, остават още 70 хиляди.

„Надеждата ми е в доброто, че хората наистина го обичат и сега всички искат да му помогнат. Всеки се моли и казва - "Ще победи докторът. Той е добър човек, на толкова хора е помогнал. Господ ще ви помогне и на вас”, разказва Пепа Бахатра.

А от многото спасени пациенти, докторът никога няма да забрави едно бебе, което днес е пораснал мъж, известен преподавател по медицина.

„Аз съм си лекар, естествено, че ми липсва работата. Мечата ми е да оздравея, да започна пак стария живот наново”, ракзава Бахатра.

В подкрепа за лечението на д-р Бхатра:
Банка ОББ
IBAN: BG14UBBS80021088365420
Титуляр: Симона Сингх Бхатра-Петрова, дъщеря

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova