Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Откриха нов Център за социална интеграция на лица с психични и интелектуални затруднения в Пчелище

24.06.2022

Откриха нов Център за социална интеграция на лица с психични и интелектуални затруднения в ПчелищеМРЕЖАТА ОТ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ УВЕЛИЧИ С РАЗКРИВАНЕТО НА НОВ ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ и интеграция за лица с психични разстройства и с интелектуални затруднения в село Пчелище. Звеното стартира дейност след заповед на кмета инж. д-р Даниел Панов и е с капацитет 40 места. Институцията ще бъде преместена в база в Церова кория, която в момента се обновява и адаптира за нуждите на потребителите на услугата.

На официалното откриване присъства началникът на отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в общината Росица Димитрова. Тя лично връчи трудовите договори на специалистите, които ще се грижат за посетителите. Назначени са 9 души персонал – управител, двама социални работници, педагог, психолог, четирима трудотерапевти.

Димитрова запозна екипа с предизвикателствата в социалната работа с лицата с интелектуални затруднения и психични разстройства и им пожела успех.

„Целта ни е заедно с екипа да реализираме дейности за създаване и възстановяване на умения за самостоятелен начин на живот и пълноценно включване в общността на лицата с психични разстройства и интелектуални затруднения, обучение в трудови умения, социално включване и целогодишно ползване на услугата от широк кръг нуждаещи се лица с увреждания. С новия Център за социална рехабилитация и интеграция разширяваме традиционно добрите услуги в общността, които предоставя Община Велико Търново за подкрепа и достоен живот на хората с увреждания“, заяви социалната шефка.

Центърът бе изграден в изпълнение на проект на кметството по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova