Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

В Перник отварят безплатен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми

08.05.2020

В Перник отварят безплатен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми В Перник предстои да бъде отворен безплатен кабинет в помощ на двойки с репродуктивни проблеми. Инициативата тръгва от две млади и дейни майки Венеция и Катрин, чиято благотворителна фондация "Богданова - Данаилова" вече над 4 години подпомагат с различни каузи здравеопазването в града.

Освен специалисти по репродуктивно здраве от различни софийски клиники, в кабинета ще работят и психолози, които ще помагат на двойките да извървят пътя към родителството. Инициативата се осъществява съвместно с фондация "Искам бебе" и е подкрепена от общината.

“Инициативата стартира преди месец и половина, съвместно с фондация “Искам бебе”. Имаме подкрепата на общината, на болницата. Важно е за хората в града ни, защото се оказва, че всеки втори човек вече има такива репродуктивни проблеми.

Всички знаем, че това лечение е доста скъпо и с оглед на заплатите, които се получават в държавата, е непосилно за двойките. Затова искаме да направим такъв кабинет, който да бъде абсолютно безплатен. Ще бъдат осигурени и психолози. Медицинските специалисти - около 8 лекари, ще идват от известни софийски клиники”, разказа Венеция Данаилова.

Кабинетът за помощ на двойки с репродуктивни проблеми в Перник ще бъде и вторият безплатен такъв в страната. Първият отвори врати през октомври миналата година във Враца, благодарение на фондация "Искам бебе" и с подкрепата на общината. Досега над 100 двойки са се възползвали от възможностите за прегледи и консултации. Интересът е голям, а добрата новина е, че вече се очакват и първите бебета.

Фондацията "Богданова - Данаилова" набира средства и за закупуване на респиратор за пернишката болница. Към момента са събрани 9000 лв., от необходимите за апарата 27 хил. лв. Подпомагат също онкоболни техни съграждани и набират средства за ремонт на гинекологичното отделение в болницата в Перник.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova