Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Неделно училище за деца беше открито в най-стария пернишки храм

16.10.2023

Неделно училище за деца беше открито в най-стария пернишки храмНа 1 октомври в храм „Св. Георги Победоносец“ в гр. Перник след светата литургия беше отслужен водосвет, с който се постави началото на заниманията в неделното училище към храма.

Богослужението извърши предстоятелят на храма свещ. Герасим Йорданов. Младият свещенослужител и съпругата му Илиана Борисова полагат големи усилия да приобщят децата от енорията към църковния живот, защото заедно с тях в храма постепенно започват да идват и техните родители.

Неделното училище ще събира малките християни всяка неделя след Литургия в пристройката към храма. Заниманията ще провежда Лидия Блажкова, дългогодишен учител по религия. В лицето на о. Герасим тя намира съмишленик, който я подкрепя в работата ѝ по религиозната просвета на децата от региона.

Лидия Блажкова води обучението по Религия – християнство – православие и в обновения Център за подкрепа на личностното развитите – ОДК в гр. Радомир. Там заниманията също започнаха с водосвет, отслужен на 7 октомври от о. Иван Димитров, енорийски свещеник към храм „Св. вмчк Димитър“ в Радомир.

На откриването на новата учебна година присъства и Тони Кирилов, директор на образователната институция към Община Радомир. Заниманията по религия в ЦПЛР-ОДК ще се провеждат всяка събота и неделя в следобедните часове.

Двете групи, изучаващи православие при Лидия Блажкова, ще си взаимодействат и ще провеждат заедно състезания, викторини, празници и др.

Г-жа Лидия Блажкова дълги години работи като учител по Религия в детските градини и училища към ЦПЛР - Радомир, но тази година за първи път тя участва в създаването на църковно неделно училище. Според нея това е една от най-добрите форми на религиозна просвета за деца, тъй като учениците не само научават много неща за вярата, но и се приобщават към църковния живот.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova