Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Българи в Сейнт Питърсбърг събраха средства за болно момиче навръх Националния ни празник

07.03.2023

Българи в Сейнт Питърсбърг събраха средства за болно момиче навръх Националния ни празникНа благотворителен базар, организиран в подкрепа на болно момиче в Сейнт Питърсбърг, Флорида, наши сънародници събраха близо 8 500 долара за нейното лечение. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на българското училище “Родина“.

Инициативата, организирана от учебен център “Родина“ и училището към него, стартира веднага след тържеството за Националния ни празник, което се проведе в района на българската църква „Света Петка“.

Честването започна с химна на България. След това отец Димитър направи водосвет и благослови гостите на празника. Децата от всички класове в учебното заведение изпяха песента „Знамето ни е трицветно“ и казаха по едно българско стихотворение.

„Преди тържеството направихме шествие, в съпричастност с момиченцето, което не е излизало от болницата от септември 2022 година“, съобщи специално за рубриката БГ Свят на БТА ръководителят на учебен център и училище “Родина“ Велислава Акола.

“Училище "Родина" благодари от сърце на всички доброволци и дарители, на децата и родителите, на учителите, на отец Димитър, на жените от църквата “Св. Петка“ и от дружеството "Българска роза“, на подполковник Луканов, на Деси Петров, на Диди и на всички приятели и български семейства, които дойдоха за тържественото отпразнуване на Националния празник на България и участваха в благотворителния базар, организиран в помощ на Авиана“, написаха от училището в социалната мрежа.

За базара в подкрепа на малката Авиана Тайс, родителите и екипът на училището бяха подготвили домашно приготвена храна и ръчно изработени предмети и творби. Момичето е възпитаник на училище „Родина“ и страда от левкимия.

Източник: https://www.bta.bg
Снимка: https://www.bta.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova