Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Балетен спектакъл в Плевен събра средства за спешно лечение на дете със злокачествено заболяване

20.01.2023

Балетен спектакъл в Плевен събра средства за спешно лечение на дете със злокачествено заболяванеБалетен спектакъл в Плевен събра средства за спешно лечение на дете със злокачествено заболяване. Идеята е на Балетно-театрална школа и спортен клуб „Спирит” в областния град. Творческият й екип представи на сцената на Драматично-кукления театър „Иван Радоев” 90-минутен танцов спектакъл с деца от всички възрастови групи под мотото „Да помогнем от сърце на Никол”.

Режисьор и хореограф на продукцията бе Ирина Александра Георгиева. Програмата премина под съпровод на прочути произведения от класическото наследство и на популярни джаз-стандарти в музиката.

Отделните танцови номера дадоха възможност всяка от балерините да покаже своите качества пред публиката, изпълнила до краен предел театралната зала. Зрителите подариха много аплаузи на малките изпълнителки, които демонстрираха техника на палци, завидна пластичност, въртеливост и височина на движенията. По-големите балерини показаха красота и финес, метроритмичен усет, както и че навлизат с любов в света на голямото балетно изкуство.

Всички изпълнителки получиха лични благодарности от семейството на нуждаещото се дете. Благотворителната кауза бе подкрепена от заместник-председателя на Общинския съвет в Плевен Петя Василева – председател на Общинската комисия по култура, бизнес дами от града, ръководители на различни институции.

Детето, на което бе посветено представлението, се нуждае от лечение в чужбина, за което трябва сума, която е непосилна на семейството, поясниха инициаторите на кампанията. Средствата от билетите и парите, събрани в дарителските кутии, поставени в салона, ще бъдат допълнени и от даренията, които постъпват в откритата дарителска сметка, посочена на страницата на школа „Спирит” във Фейсбук.

Източник: https://bta.bg
Снимка: https://bta.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova