Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Женя от Пловдив да бъде отново пълноценна майка и човек!

21.09.2020

Да помогнем на Женя от Пловдив да бъде отново пълноценна майка и човек!Женя Стоенчева е на 38 години от град Пловдив и е майка на една прекрасна дъщеря. През 2017 година тя беше оперирана от периневрални кисти на Тарлов на ниво S2 и S3. Симптомите преди операцията бяха: силни болки в кръста, слабост в краката, чести позиви за уриниране, сексуална дисфункция, запек, парастезии по краката, парене и много други. Кистите бяха отстранени, но за съжаление, се получи рядко усложнение.

След направения в началото на 2019 година ядрено-магнитен резонанс се установи, че Женя има рядкото заболяване адхезивен арахноидит.

Това е най-тежкото неврологично заболяване на гръбначните нерви. Представлява увреждане на една от обвивките на гръбначния мозък, вследствие на което нервите в гръбначния стълб се слепват и подуват, което причинява много силна болка. Заболяването е рядко срещано и малко познато в световен мащаб.

Бяха ѝ назначени медикаменти, които не доведоха до подобряване на състоянието, нито до облекчаване на симптомите и не премахнаха болката. В момента състоянието на Женя е силно влошено.

Тя не може да направи нищо без чужда помощ – денонощно се превива от нечовешки болки и няма никакъв социален живот. За огромно съжаление, заради болестта тя не може да бъде пълноценна майка и съпруга и това я съсипва още повече. Именно затова се обръщаме към всички вас със спешен зов за помощ!

След консултация с професор Ердал Карайоз (специалист в областта), той препоръча извършването първоначално на 2 вливки на стволови клетки през 15 дни. След това състоянието на Женя ще бъде проследявано и ако се постигне очакваното подобрение, вливките ще продължат.

За стартиране на лечението ѝ в Турция спешно са необходими 24,000 долара. Цената на всяка една вливка е 12,000 долара и не бива да се прекъсват. Семейството ѝ няма финансовата възможност да се справи само с тази непосилна сума и затова ви моля да ни помогнете да съберем необходимите средства. Имаме нужда от вас и за съпътстващите лечението разходи като: рехабилитация, транспорт (най-вероятно ще трябва Женя да пътува с линейка от и до болницата), придружител и необходимите медикаменти!

Състоянието на Жени рязко се влоши през последната седмицa. Вчера за втори път краката и напълно отказаха, изпита остра, режеща ,безумна болка и загуби временно чувствителност в тях. Вече краката и са постоянно изтръпнали, а на моменти не ги чувства. Вече и е трудно дори да отиде и до банята.

Беше заведена в спешен кабинет, където са и сложили една инжекция Трамадол и са я изпратили у дома- без да я прегледат, без да я изслушат. Пълно безхаберие спрямо пациент с рядко заболяване!!! Ние сме силно притеснени, от нечовешките всекидневни болки, на които е подложена, но най вече ни притеснява това отказване на краката и, защото това може да стане за постоянно. Тогава вече може да е късно за всякакво лечение. Инжекцията, която и беше поставена въобще не и подейства за облекчаване макар и малко за симптомите.

Колкото по-бързо съберем сумата за лечението, толкова по-скоро Женя ще може да бъде отново пълноценна майка и човек!

Можем да дарим за Женя по дарителската й сметка в ОББ:

Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева
(ZHENYA ANGELOVA STOENCHEVA)
Населено място: гр. Пловдив
IBAN: BG64UBBS80021053576440
BIC: UBBS BGSF
Валута: BGN/ Лева
jeniastoen4eva@abv.bg

Източник: https://www.plovdiv24.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova