Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

С кауза за училищна библиотека започва „Младият Пловдив чете“

20.02.2020

С кауза за училищна библиотека започва „Младият Пловдив чете“„Младият Пловдив чете“ започва през февруари с кауза на ученици от Френската гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, които имат желание да обновят училищната си библиотека. На 19 февруариб се състоя първата среща на благотворителното четене във Vintage house, Дом на културата “Борис Христов” с вход свободен. Ученици от Читателски клуб “В света на книгите” и Ученически съвет към Френска езикова гимназия ще четоха любими текстове с цел да съберат средства за обновяване на любимото им място в училището – библиотеката.

Инициативата „Младият Пловдив чете“ на издателство „Жанет“ продължава няколко месецa, като през 2020 фестивалът се провежда за 18-ти път.

„Младият Пловдив чете“ насърчава четенето и среща деца и младежи с известни български писатели, организира обучения и други мероприятия, свързани с книгите.

Вход свободен за всички.

20.02.2020, четвъртък, 13 до 17 часа
Лекция, посветена на работещите инструменти за развитие на читателската интелигентност у децата.
Лекторът Валентина Стоева е с дългогодишен опит в насърчаване на детското четене и докторант по “Теория на четенето” в СУ “Св. Климент Охридски”.

Място: Народна библиотека “Иван Вазов”, конферентна зала
Вход свободен с предварителна регистрация.

Събитието се организира от Пловдив чете и Фондация „Детски книги“, заедно с Народна библиотека „Иван Вазов“.

21.02.2020, петък, 15-17 часа
Среща с настоящи и нови доброволци към Пловдив чете на 21.02.2020 (петък) от 15 до 17 ч. в Център за творческо обучение, Дом на културата “Борис Христов” (етаж 1).
Вход свободен с регистрация

Представяме „Часът по медийна грамотност“ на списание НУЛА 32. Гостува Панайот Стефанов, който ще разкаже за значението на информацията и за влиянието ѝ върху изборите, които правим в ежедневния си живот. Инициативата представлява поредица от срещи в пловдивските гимназии, в които екипът им запознава учениците с проблемите и опасностите от злоупотребата с медийно съдържание, но и с практическите съвети за разпознаването на дезинформация в различните ѝ форми.

25.02.2020, вторник, 11 часа
Разговор с Мартин Касабов, автор на дебютния сборник с разкази „Когато великани ходеха по Земята“ на 25.02.2020 г. от 11.00 ч. в Езикова гимназия „Иван Вазов“.
Тема: „За удоволствието от писането и/или четенето на разкази“
В партньорство с ЕГ „Иван Вазов“.

Не толкова отдавна, Мартин Касабов е завършил ЕГ „Иван Вазов“ (паралелка с италиански език). Името на Мартин Касабов вероятно сте срещали покрай ревютата му за кино за „Операция кино“ или текстовете му за книги, публикувани в „Списание Култура“. Мартин работи като книжар, където продължава да открива вдъхновения в литературната история от всички изминали епохи. „Когато великани ходеха по земята“ е дебютната му книга, с нея авторът се надява да изненада и развесели читателите, поставяйки началото на едно красиво приятелство между млад писател и неговата публика.

Обръщаме внимание на една важна за образованието тема, а именно мястото и ролята на хуманитарното образование в съвременния свят. Инициативата е на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ – да състави и издаде сборник със статии „Хуманитарният дух“ (идеи, споделени на Кръгла маса, проведена в ХГ „Св. св. Кирил и Методии“, Пловдив, 23 март 2019 г.). Издаването на сборника се реализира в партньорство с издателство „Жанет 45“ и цели да събере различни гледни точки, да търси дискусия и съмишленици, които ценят хуманитарното образование.

Младият Пловдив чете е част от програмата на Литературен фестивал Пловдив чете и Календара на културните събития на Община Пловдив за 2020 година.

И тази пролет в рамките на „Младият Пловдив чете“ ще се проведат работилници за писане на проза, поезия и отразяване на културни събития. Миналата година в обученията се включиха повече от 100 човека.

Източник: https://podtepeto.com
Снимка: https://podtepeto.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova