Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дариха хирургични инструменти за деца

27.05.2024

Дариха хирургични инструменти за децаОтделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив получи дарение на специализирани инструменти, необходими за операциите на малките пациенти с лицеви аномалии.

Този благороден жест е иницииран от екипа на Изи Асет Мениджмънт АД, а средствата за дарението са събрани по време на традиционния им благотворителен базар.

Дарителите бяха топло посрещнати от началника на отделението проф. д-р Юрий Анастасов, целия медицински екип, както и зам.-директора по Диагностична и лечебна дейност на университетската болница проф. д-р Иван Дечев. На събитието присъстваха и директорът на “Човешки капитал” на банката Цветелина Джонева, зам.-директорът Надежда Пеянска и експертът Антоанета Тодорова.

„Благодарим на дарителите, че оценяват нашите усилия. Отделението е създадено през 1997 година и днес извършва 97% от операциите на деца с лицеви аномалии в цяла България. Пациентите ни не само се нуждаят от хирургична интервенция, но и от дългосрочно проследяване и помощ, в което участват множество специалисти. Спомням си в началото, проф. Карен Джамбазов, вече изпълнителен директор на болницата, работеше рамо до рамо с нас, беше активният ни ушен лекар, който помагаше в операциите за слагане на дренажни тръбички, например. Той добре познава дейността ни и винаги ни е подкрепял. Нашето отделение има и силна социална ангажираност, но преди всичко е оперативната част, затова инструментите, които получаваме днес са от значение за нашето отделение”, каза проф. Анастасов.

Той връчи сертификат за дарение на Надежда Пеянска и представи на дарителите работата на екипа от отделението, като разказа за конкретни случаи и как се е развил животът на порасналите деца.

“За нас е чест и отговорност да помогнем. Днес сме тук малка част от всички наши колеги. Важно е да намалим детското страдание и да увеличим техните усмивки. Всички Ви благодарим, че го правите. Рядко се среща някой да е отдаден толкова на професията си.”, каза Пеянска.

Освен хирургическите инструменти, предоставени от управителя на фирма Софинформпродукт Димитър Грозданов, Цветелина Джонева поднесе и играчки за пациентите на отделението.

„Искам да изразя признателност и най-искрена благодарност за дарението. Вашата подкрепа е доказателство, че в днешните трудни времена можем успешно да се справяме с предизвикателствата на времето и да реализираме благородни каузи. Дарените хирургични инструменти несъмнено ще спомогнат за ефикасното лечение на малките пациенти с лицеви малформации. Често това са тежки, многоетапни операции, които изискват във висока степен хирургично майсторство”, каза проф. Дечев.

Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив е водещо в страната по лечение на лицеви аномалии при деца. Със своята дългогодишна история и екип от опитни специалисти, отделението предоставя висококачествена медицинска грижа, която да подобри живота на своите малки пациенти.

Източник: https://plovdiv-online.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova