Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци почистиха бившата сграда на Белодробната болница в Пловдив

07.04.2022

Доброволци почистиха бившата сграда на Белодробната болница в ПловдивДоброволци помагат за изнасянето на отпадъците от стаите на бившата сграда на Белодробната болница в Пловдив.

Сред доброволците са и бежанци от Украйна. По-късно днес предстои дезинфекция на цялата сграда, за да може всички, които ще продължат да работят в нея да бъдат спокойни, че няма нищо притеснително, каза пред журналисти директорът на Общинско предприятие (ОП) "Чистота" в града Димитър Георгиев. Заедно с ОП "Градини и паркове" и "Жилфонд", фирмата по чистота продължава извозването на отпадъците, които се събират разделно.

Получаваме съдействие от всички общински предприятия, като екипи от "Жилфонд" ще се включат в помощ при изграждането на нови електрическа и ВиК инсталации, както и при боядисването там, където се налага, подчерта Георгиев. По думите му специалисти ще извършат и ремонт на покрива на компрометираните участъци, а от ВиК - Пловдив също ще съдействат при отстраняване на течовете. Към момента, без доброволците, около 50 души са ангажирани ежедневно на терена, каза още Георгиев и допълни, че на този етап се справят само със собствени средства и нямат отпуснат отделен бюджет специално за това.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров припомни, че преди няколко години е имало искане към държавата за ремонт на сградата в размер на девет милиона лева, което, по думите му, вече не е актуално заради завишаване на цените на строителните материали с до 50 на сто. Кметът очаква в ремонта да се включат и пловдивски фирми под формата на дарителство. Каква ще бъде сумата за ремонта зависи от това сградата от какво ще има нужда, което ще стане ясно след оглед на всички системи, каза още Димитров.

Източник: https://dariknews.bg
Снимка: https://dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova