Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Пловдивски ученици в подкрепа на деца в неравностойно положение

21.07.2017

Пловдивски ученици в подкрепа на деца в неравностойно положениеДве ученички от Националната търговска гимназия в Пловдив подариха люлка на деца и младежи в неравностойно положение в Центъра за настаняване от семеен тип "Свети Свети Константин и Елена". Съоръжението е първото подобно в Пловдив и вече стана любимо място за развлечение на децата там. Инициативата е станала възможна с подкрепата на десетки дарители.

Преди да завършат средното си образование Анита и Кристияна представят идеята за люлката в проект по "Гражданско образование". Каузата им впечатлява много хора, които помагат със средства. За няколко месеца се събират близо 3000 лева. И така монтирането на люлката се превръща в реалност.

Анита Дангова: "Това просто ни прави по-добри и ако ние успеем да мотивираме повече деца да правят така, то все едно ние сме създали един непрекъсваем процес за бъдещето."

В къщите на дома са настанени 22 деца и младежи в неравностойно положение с различни двигателни заболявания. Люлката представлява платформа, на която се качва инвалидната количка.

Марина Ватева – директор на Центъра за настаняване от семеен тип "Свети Свети Константин и Елена": "Това добро, което се прави има отражение и върху тях като емоция, като усещане, като чувство."

Следата, която двете ученички оставят след себе си, е добър пример за техните връстници, убедени са от Търговската гимназия.

Величка Калайджийска – преподавател в Националната търговка гимназия-Пловдив: "Ние в училище се стремим точно на това да ги научим – да бъдат добри хора, да бъдат толерантни към останалите. И се радвам, че в момента не говорим за агресия в училище, а говорим защо положително, което показва грижата на две момичета към други."

Анита и Кристияна се надяват каузата, която те осъществиха да бъде продължена и от други ученици.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova