Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици дариха изработен часовник на Етнографския музей в Пловдив

05.04.2022

Ученици дариха изработен часовник на Етнографския музей в Пловдив Повече от година Ясен Шенков, Милан Миланов и Васил Георгиев от ОУ „Княз Александър I“ са ученици на майстор дърворезбар Костадин Деведжиев в ателие „Резбарѣ“. След няколко завършени проекта, Ясен дава идеята за изработят един голям общ проект, който да дарят на някой от музеите в Пловдив. И така решават да направят часовник с класическа възрожденска дърворезба, който да украсява залите на Регионален етнографски музей – Пловдив.

Днес той вече е готов да отиде в новия си дом, а майсторът разказва: „ В началото се чудих, като техен учител, защо го правят, но с течение на времето и работата ни по всеки проект заедно открих, че те не се блазнят от слава, а просто искат да зарадват някого с нещо направено от тях. Каквото и да са изработвали в ателието на „Резбарѣ“, те винаги са го подарявали и никога не са запазвали нещо за себе си.“

Заповядайте на 6 април от 18.00 ч. в Регионален етнографски музей – Пловдив, за да срещнете с това необичайно и вдъхновяващо трио. В днешно време все по-малко хора се сещат да даряват без да искат нещо в замяна, затова и проекта е наречен „Белите лястовици“. Според майстор Костадин Деведжиев, когато Йовков е писал за бялата лястовица е писал точно за надеждата, че сме заобиколени от много хора и деца като Ясен, Милан и Васил и просто трябва да имаме очи и сърце, за да ги видим и оценим.

На същата дата и в същия час в Регионален етнографски музей – Пловдив ще се състои и откриването на изложбата на Исторически музей – Стрелча „Мильо Маринов Балтов. Романтичният образ на вярата. 150 години от рождението на художника“.

Източник: https://www.actualno.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova