Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици дариха 4200 лева от коледен базар на църковен храм

08.01.2020

Ученици дариха 4200 лева от коледен базар на църковен храмУчениците от пловдивското основно училище „Княз Александър Първи” дариха 4 200 лева на храм „Св. Св. Кирил и Методий”, който се намира срещу учебното заведение. Това съобщи зам.-директорът Константин Генов.

По думите му средствата са събрани от децата по време на традиционния им коледен базар. „Средствата ги дарихме на Ивановден, защото е много светъл и топъл празник. Дадохме ги в присъствието на родители и ученици на отец Иван, като желанието ни е да бъдат използвани за възстановяване на стенописите в църквата”, обясни Генов.

Възпитаниците на основното училище в Пловдив ежегодно майсторят домашни курабии, кексове, пити и други най-различни вкусотии, излагат и свои рисунки, които продават в рамките на традиционния си коледен благотворителен базар. Всяка година събраните пари се даряват за различни каузи.

Миналия януари например децата от ОУ „Княз Александър Първи” посетиха Детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” и дадоха събраните с много труд и усилия 4 800 лева на един от най-добрите детски хирурзи у нас проф. д-р Пенка Стефанова. „Колко картички трябва да сте направили, за да съберете толкова много пари? Най-вероятно над 20 000? Всяка година малките ме разплакват. Имам надеждата , като ги гледам тях, че бъдещето на тази държава е невероятно. Благодарение и на тези педагози, защото едно дете се възпитава от родители, учители и общество. Ние ще умрем с това чувство, че сме оставили нещо след нас. Браво, деца!”, благодари тогава на учениците проф. Стефанова. По думите й и тя, и колегите й били шокирани в добрия смисъл на думата, когато разбрали каква крупна сума ще им дарят малките ученици. Година по-рано малките спомоществователи дариха събраната от базара си сума на Детската онкохематология в Пловдив. „Радваме се, че тези деца имат такива учители, които ги възпитават да бъдат преди всичко хора, човеци”, коментираха родители на деца от училището.

Източник: https://www.monitor.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova