Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Онлайн фестивал „Рождество Христово“ организира пловдивско училище

15.12.2020

Онлайн фестивал „Рождество Христово“ организира пловдивско училищеПандемията принуди ученици и учители да преминат на онлайн обучение и децата вече свикнаха с уроците през различни устройства. Но може ли по същия начин да бъде отбелязано и очакваното цяла година Рождество Христово? Освен семеен празник, Коледа е и повод децата да научат нови неща за събитието на Христовото Рождество и да го преживеят чрез различни дейности и в училище. Последните няколко седмици преди Коледната ваканция обикновено са изпълнени с вълнуваща подготовка за базари, тържества, празненства… Затварянето на училищата още през ноември прекъсна подготовката за Коледа и лиши децата не само от възможността да общуват с учителите и съучениците си, но и от трепета на училищния празник.

За да не бъдат лишени от честването на Рождество Христово с учителите и съучениците, педагозите от пловдивското училище „Св. Климент Охридски“ организират за своите възпитаници онлайн фестивал „Рождество Христово“. В него са ангажирани учениците от началния етап, включително и децата със специални образователни потребности (СОП). Инициатор на събитието е Деана Атанасова, богослов, която води в училището клуб по интереси, свързан с религията. В инициативата се включват начални учители, ресурсната учителка и педагогическия съветник.

Така целият м. декември ще премине под знака на предстоящите светли Рождествени празници, които ще бъдат отбелязани от разстояние, в електронна среда. „Проявите във фестивалната програма са насочени да въздействат преди всичко върху детското сърце, да му вдъхнат любов, радост, мир и благородство. В многократното повтаряне на спомена за световното събитие, положило основата на новото летоброене, се цели предаването на чудната историята на децата. Всички събития ще са оформени във фотоколаж и клипове, качени на сайта на училището“, разказва г-жа Атанасова. Програмата на онлайн фестивала включва:

Аудио разказ „Чудната нощ на Рождество Христово“ с гласовете на актьорите Асен Кисимов, Антони Генов, Цв. Нешкова, Ива Апостолова и др. за учениците от начална степен.

Изложба с рисунки под наслов „Рождество Христово“ от членовете на клуб „Мили сърца“, първокласници, четвъртокласници и деца със СОП. Експозицията вече е подредена във фоайето на училището, но творбите ще могат да се видят и онлайн.
Онлайн рецитал на творби от наши класици по темата за Рождество Христово с ученици от втори, трети и четвърти клас.
Изработка на коледни свещички и посаждане на луковици в саксии с ученици от втори клас.
Витрина „Тиха нощ, свята нощ“ със заглавия от фонда на библиотеката и от лични сбирки на ученици. Колекцията представя бисери на писаното слово от различни географски ширини и времена.

Презентация на тема: „Разказът за Рождество Христово в платната на известни художници“ с учениците от пети и шести клас.
Част от подготовката за честването на Рождество Христово е преминала преди затварянето на училищата, друга е подготвена изцяло онлайн. Рециталът с творби за Рождество Христово ще бъде записан и публикуван на фейсбук страницата на училището. Част от инициативите във фестивала ще бъдат представени в онлайн обучението по Български език и литература и други учебни дисциплини.

В отбелязването на празника на Христовото Рождество в електронна среда се включват и учителите: А. Миланова, Г. Цветанова, Т. Георгиева, Д. Ковачева, Г. Мюмюн, В. Коева, С. Рашева.

„Нека за всички ученици, учители и родители Рождество Христово и Нова година донесат усещането за нещо свидно и мило. Да си спомним за коледарските дружини и сурвакарските благословии. Много приятни трепетни очаквания и щастливи сбъдвания през Новата 2021 година“, пожелават учителите от СУ „Св. Климент Охридски“ в Пловдив.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova